18SEP2020

Scenhösten 2020 är igång – gratis!

Nu drar scenhösten 2020 i gång med Kultur Upplands-Bro. Efter en tuff vår med många inställda evenemang öppnar nu kommunens scener igen med ett fullmatat program. Självklart anpassat efter rådande rekommendationer – och dessutom gratis för alla.

Svartvit porträtt av tre artister.

En av programpunkterna i höst är två hyllningskonserter till Leonard Cohens ära med Matilda Bådagård, Sara Niklasson och Jesper Andersson, som redan nu går att boka gratis biljetter till.

När corona slog till i våras ställdes de flesta kulturevenemang in. När nu scenhösten rullar igång görs det med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att antalet besökare begränsas, att lokalerna möbleras så att det går att hålla avstånd samt utökade hygienrutiner.

En annan förändring under hösten är att samtliga kulturevenemang kommer att vara gratis för alla besökare.

– I en tid färgad av pandemin med isolering som följd för många så känns det extra viktigt att främja de sociala sammanhangen. Därför har vi i höst möjliggjort att vi kan bjuda kommunens invånare på en gratis scenhöst under ansvarsfulla former, säger Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens

Brett program

I programmet finns något för alla. Allt från en hyllningskonsert till Leonard Cohen och karibisk karneval till författarbesök med DN:s kulturchef Björn Wiman och skådespelaren och författaren Aleksa Lundberg.

– Vi har sett fram emot att få öppna upp våra scener igen för våra kommuninvånare. Denna viktiga verksamhet blir en energiinjektion i höstmörkret och en betydelsefull mötesplats för många. Att vi dessutom får igång våra verksamheter igen är viktigt även för tryggheten då fler människor rör sig ute. Vi hälsar nya och vana besökare välkomna, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

https://kultur.upplands-bro.se hittar du samtliga evenemang. Länk till e-tjänsten för att boka din gratisbiljett finns i respektive evenemang.

Relaterade nyheter

  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
  • 28 AUG 2021
    Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen...
Upp