10SEP2020

Ny satsning på service och bemötande

Just nu pågår utbildningen ”Förenkla – helt enkelt”, där ett åttiotal tjänstepersoner och politiker deltar för att gemensamt utveckla kommunens service och myndighetsutövning.

En man står framför en publik på en scen.

Lars Ericson, tidigare hotellägare, föreläste om företagarens perspektiv i relationen till kommuner under första utbildningstillfället.

"Förenkla helt enkelt" syftar till att ytterligare stärka kommunens goda företagsklimat genom att förenkla för företagarna i deras kontakter med kommunen.

Utbildningens syfte är också att att öka förståelsen för företagens delvis byråkratiska vardag genom inspiration och gemensamma övningar.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår service och myndighetsutövning. Den här utbildningen är ännu ett viktigt steg på vägen, säger kommunens näringslivschef Marcus Nybom.

– Vi har ett väldigt bra lokalt företagsklimat i kommunen idag, och det vill vi självklart utveckla. Utgångspunkten i vårt utvecklingsarbete är företagens egen syn på hur vi tillsammans skapar ett ännu bättre företagsklimat i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp