5SEP2020

Filmad invigning av nya sporthallen i Kungsängen - JO Waldner premiärspelar

Nu invigs den nya sporthallen, anpassad för bordtennis, i Kungsängen. För att undvika en stor folksamling görs det med en invigningsfilm. Ta del av tal och intervjuer, spana in hallen och njut av spelet när OS-legenden JO Waldner och elitspelaren Anthony Tran bjuder på uppvisningsmatch.

Tre personer fram för en sporthall, med ett blå-gult band.

Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, inviger sporthallen i invigningsfilmen. Till vänster, Vera Grobecker från Tibble-Kungsängen BTK och till höger Olle Eklund från Bro IK.

En stor öppen invigning av nya sporthallen är inte genomförbar i coronatider men de som sluter upp för att delta i den filmade varianten är entusiastiska. Hedersgäster är pingislegenden och OS-vinnaren JO Waldner som kommit tillsammans med elitspelaren Anthony Tran för att premiärspela.

– Det här är Sveriges bästa pingishall, det är imponerande! Här kan man göra mycket fina grejer, ha turneringar, SM, Europa topp tolv. Den här hallen är något att vara stolt över, säger JO Waldner.

Han understryker att färgvalen – det röda golvet, de beigea väggarna – är en utmärkt fond för bordtennis. Vitt och andra ljusa färger gör det svårt att se bollen.

Den nya hallen innebär alltså bästa möjliga förutsättningar för de lokala klubbarna Tibble-Kungsängen BTK och Bro IK att utveckla sin pingisverksamhet. Några medlemmar från varje klubb deltar invigningen genom vänskapligt spel vid de nya pingisborden.

Två män spelar pingis.

Proffset Anthony Tran och legendaren JO Waldner bjuder på vackert spel i invigningsfilmen. Båda ger den nya sporthallen toppbetyg.

Motsvarar alla förväntningar

Första spadtaget togs i maj 2019 och nu, drygt ett år senare kan hallen börja användas av såväl pingisspelare som andra idrottare. Bland annat kommer innebandyklubben Kungsängens IF att träna här och dagtid kommer de närliggande skolorna att ha idrottslektioner i hallen.

– Vår kommun har växt mycket på kort tid. Därför är det jätteviktigt att vi satsar på barn- och ungdomsidrott. Våra sporthallar, idrottsplaner och simhallen är en viktig del av det offentliga rummet, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef säger att hallen motsvarar alla förväntningar.

– Den blev precis som vi hoppades. Här finns alla möjligheter för både bred barn- och ungdomsverksamhet och för elitidrott. Hallen är väldigt flexibel och det är positivt att den kommer fyllas med verksamhet både dag- och kvällstid, vardagar och helger. Vi är också glada att Svenska bordtennisförbundet visar stort intresse för hallen, säger hon.

Nora Khidir, ledamot i Svenska bordtennisförbundets styrelse, deltar i invigningsfilmen och är entusiastisk.

– Pingis är en sport i princip alla kan spela och vi vill välkomna fler in i pingisfamiljen. Då är det viktigt att vi är tillgängliga som sport. En del av vår strategi för framtiden är att arrangera evenemang, därför är det spännande att en så här fantastisk anläggning har uppförts, vi ser fram emot att undersöka hur vi ska kunna samarbeta kring tävlingar, träningsläger och landskamper, säger Nora Khidir.

Se invigningen!

Här, i kommunens youtube-kanal kan du ta del av invigningsfilmen om nya sporthallen i Kungsängen.

Kolla in hallen, ta del av intervjuer med klubbarna, lyssna på talen och njut av spelet mellan JO Waldner och Anthony Tran.

Öppet hus

Den 19 september är allmänheten välkommen på öppet hus i nya sporthallen i Kungsängen.

Antalet platser är begränsat efter rådande regler och restriktioner.

Boka din plats klockan 10, 11, 13 eller 14 – först till kvarn!

Här, i kommunens e-tjänst, bokar du din plats.

Du behöver logga in med bank-ID för att boka din plats online. Har du inte tillgång till bank-ID, kontakta kommunens Kontaktcenter

Översiktsbild av sporthall. Flera pingisbord uppställda. Folk spelar vid samtliga bord.

I invigningsfilmen spelar medlemmar i Bro IK och Tibble-Kungsängen BTK vänskapligt med varandra vid pingisborden.

Fakta Sporthallen

 • Hallytan är på 1700 kvadratmeter med en läktarkapacitet för 250 personer.
 • Vid evenemang kan byggnaden rymma 900 personer.
 • Utöver hall och läktare tillkommer en servicedel i två plan. Här finns 4 omklädningsrum – även möjlighet till flexomklädningsrum, kafeteria, ett särskilt rum för teknikträning samt rehab- och konferensrum.

Relaterade nyheter

 • 28 SEP 2021
  Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
 • 3 SEP 2021
  Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
 • 28 AUG 2021
  Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen...
Upp