24AUG2020

Dags för nyinvigning av ungdomsgården Bro:n

Sedan början av sommaren har ungdomar och fritidspersonal arbetat med att planera och färdigställa lokalen i Broskolan där fritidsgården Bro:n, en verksamhet för äldre ungdomar, flyttat in. På torsdag är det dags för invigning.

Två händer håller i sax och klipper blågult band.

Nu ska fritidsgården Bro:n nyinvigas.

Under året engagerade sig ungdomar för en flytt av Bro:n, en fritidsgård för unga mellan 16 och 20 år. Från Nyfiket i Bro centrum, tillbaka till en lokal i Broskolan där verksamheten legat tidigare.

I våras tillsattes en arbetsgrupp bestående av ungdomar som är aktiva i verksamheten, kommunens ungdomsråd samt fritidspersonal, för att arbeta fram hur lokalerna ska användas och inredas på bästa sätt.

Under en öppen workshop, som flera unga i målgruppen deltog i, samlades synpunkter och önskemål in. Nu är resultatet klart och det firas med nyinvigning av Bro:n.

Öppet hus

Det blir festligt firande med dryck och tilltugg. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos(M) och kultur- och fritdsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) invigningstalar och ungdomarna som jobbat med lokalen kommer att berätta om sitt arbete.

Under kvällen är det öppet hus – alla, barn, unga och vuxna – är välkomna att delta och kolla in nya Bro:n.

Vad? Nyinvigning av Bro:n, en fritidsverksamhet som riktar sig till unga i åldern 16-20 år.
När? Torsdag 27 augusti klockan 18-21.
Var? Bro:n, Broskolan östra ingången.
För vem?
Det är öppet hus och personer i alla åldrar är välkomna.

Relaterade nyheter

  • 19 MAJ 2022
    Invigningen av den nya friluftsgården vid Lillsjön skulle ha varit i maj månad, men en vattenskada har satt stopp för det. Troligen kan byggnaden inte tas i bruk förrän i augusti.
  • 18 MAJ 2022
    För ett år sedan skrev cykelentusiasten Melvin Johansson ett brev till kommunen och frågade om hjälp med att bygga en dirtcykelbana bakom Lillsjöskolan i Kungsängen. På tisdagen invigdes banan av Kultur- och fritidsnämndens ordförande...
  • 9 MAJ 2022
    Kommunen genomför just nu två undersökningar på området kultur- och fritid. Ta några minuter och svara på frågorna i en eller båda enkäterna. Det är värdefullt för att verksamheterna ska kunna utvecklas! När du deltar har du chans...
Upp