24AUG2020

Dags för nyinvigning av ungdomsgården Bro:n

Sedan början av sommaren har ungdomar och fritidspersonal arbetat med att planera och färdigställa lokalen i Broskolan där fritidsgården Bro:n, en verksamhet för äldre ungdomar, flyttat in. På torsdag är det dags för invigning.

Två händer håller i sax och klipper blågult band.

Nu ska fritidsgården Bro:n nyinvigas.

Under året engagerade sig ungdomar för en flytt av Bro:n, en fritidsgård för unga mellan 16 och 20 år. Från Nyfiket i Bro centrum, tillbaka till en lokal i Broskolan där verksamheten legat tidigare.

I våras tillsattes en arbetsgrupp bestående av ungdomar som är aktiva i verksamheten, kommunens ungdomsråd samt fritidspersonal, för att arbeta fram hur lokalerna ska användas och inredas på bästa sätt.

Under en öppen workshop, som flera unga i målgruppen deltog i, samlades synpunkter och önskemål in. Nu är resultatet klart och det firas med nyinvigning av Bro:n.

Öppet hus

Det blir festligt firande med dryck och tilltugg. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos(M) och kultur- och fritdsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) invigningstalar och ungdomarna som jobbat med lokalen kommer att berätta om sitt arbete.

Under kvällen är det öppet hus – alla, barn, unga och vuxna – är välkomna att delta och kolla in nya Bro:n.

Vad? Nyinvigning av Bro:n, en fritidsverksamhet som riktar sig till unga i åldern 16-20 år.
När? Torsdag 27 augusti klockan 18-21.
Var? Bro:n, Broskolan östra ingången.
För vem?
Det är öppet hus och personer i alla åldrar är välkomna.

Relaterade nyheter

  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
  • 28 AUG 2021
    Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen...
Upp