21AUG2020

Dags för final i Funkisfestivalen 2020!

På måndag den 24 augusti håller vi tummarna för Albin och bröderna Bjerkestrand, som representerar Upplands-Bro i årets final i Funkisfestivalen. På grund av corona sänds finalen på youtube och alla som tittar kan vara med och rösta fram vinnaren.

Tre män som står bredvid varandra.

Mattias, Albin och Mikael representerar Upplands-Bro kommun i årets final av FunkisFestivalen. Trycket på deras tröjor är konstnären Emelies tolkning av deras bidrag.

 I år deltar 20 av Sveriges kommuner i FunkisFestivalen, en sångtävling för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Alla deltävlingar har nu hållits och finalisterna är redo med sina bidrag.

På grund av coronapandemin blir det igen liveshow på Stockholm Waterfront med stor publik som det brukar, finalen kommer istället att sändas digitalt med förinspelade framträdanden.

Finalisterna har spelat in sina bidrag när de framförs live tillsammans med en sexmannaorkester och kör.

Anpassad fest

I Upplands-Bro blir det ändå fest men i mindre skala. Sändningen kommer att visas på Ekhammarscenen med endast 50 personer i lokalen. Evenemanget är fullbokat.

Publiken på plats kommer att få se Albin och bröderna Bjerkestrand framföra sitt bidrag live och kvällens konferencier är Emelie Persson, som deltog i den konsttävling som i år är kopplad till FunkisFestivalen. Hennes tavla, där hon tolkat Upplands-Bros vinnarbidrag, vann och kommer tillsammans med alster från andra kommuner att visas i samband med musiktävlingen.

Alla som ser finalen kommer att kunna rösta på sin favorit med sin telefon via menti.com.

Nu hejar vi på Albin och bröderna Bjerkestrand och håller tummarna för vinst till Upplands-Bro!

Här kan du se FunkisFestivalens final måndag 24 augusti klockan 18:00.

Årets programledare under sändningen

Linda Bengtzing, känd artist som tidigare varit konferencier för Funkisfestivalen på Cirkus.
Sebastian Ögren, som själv varit med i finalen i Funkisfestivalen tidigare.
Donna Magnusson som bland annat har uppträtt i Funkisfestivalens pausprogram.

Jury och publikröster

I juryn sitter:
Pär Johansson från Glada Hudikteatern
Jakob Stadell, musikalartist
Mollie Minott, Idol-Mollie och musikalartist

Även den som sitter hemma och tittar kommer att kunna rösta med sin mobiltelefon, via menti.com

Lista med bilder på 20 små porträtt på artister, samt låttitlar.

Här är hela startfältet i årets final av FunkisFestivalen. (Klicka på bilden för att förstora.)

Relaterade nyheter

  • 7 MAJ 2021
    I veckan var det uppstart för projektet Skapande Förskola. Tre konstnärer kommer under året, tillsammans med barn på sex förskolor i Upplands-Bro, att skapa konst som ska stärka barnens kreativitet och tillgång kulturens alla utt...
  • 5 MAJ 2021
    Det blir artisten Ella som kommer att representera Upplands-Bro kommun på Funkisfestivalens final 2021 efter att den tidigare vinnaren Magnus dragit sig ur av personliga skäl.
  • 4 MAJ 2021
    I januari efterlyste kommunen namnförslag till den nya sporthallen i Kungsängen. Vem som helst fick lämna förslag och det var det många som gjorde. Nu har tekniska nämnden valt ut de tre namnen som går vidare. Det har blivit dags att...
Fråga oss
Upp