8JUL2020

Feriejobbare fick besök

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), besökte idag ungdomar som feriejobbar och förde dialog om varför det är viktigt att tillsammans ta ansvar för ett hållbart samhälle.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande talar med sommarjobbare

Foto: Rasmus Vanagand

Varje sommarlov erbjuder kommunen feriearbete till ungdomar i 15-17-årsåldern. I år har 357 unga Upplands-Broare fått möjlighet till arbetslivserfarenhet och en egen lön. En av satsningarna är att upprusta och göra trivsamma miljöer i Bro.

Under två perioder feriejobbar ungdomar med ett uppdrag som heter ”Tillsammans för Bro”. Starten på uppdraget innehöll dialog om regler och värderingar och under kommande veckor kommer olika åtgärder att vidtas för att göra Bro trivsammare.

-”Ett tryggt och trivsamt samhälle byggs genom allas engagemang. Att ungdomar tar ansvar för samhället och på ett positivt sätt bidrar med förmåga och kunskap är grunden i den satsning som vi gör i sommar. Det finns många duktiga och inspirerande ungdomar i vår kommun och besöket idag har varit mycket givande! Jag har tagit del av deras tankar om hur vi tillsammans kan göra samhället bättre.” Säger Fredrik Kjos.

Relaterade nyheter

Upp