2JUL2020

Pettersbergsvägen öppnar

På måndag 6 juli öppnas Pettersbergsvägen under E18 för trafik. Initialt tillåts enbart personbilar samt gång- och cykeltrafikanter.

Pettersbergsvägen tunnel under E18

Pettersbergsvägens tunnel under E18

Pettersbergsvägen länkar samman Brunna med Tibble i Kungsängen. Den förenklar möjligheten att ta sig mellan handelsområdena norr och söder om E18. Fram tills nu har vägen varit avstängd, men på måndag 6 juli släpps trafiken på.

Inledningsvis öppnar kommunen Pettersbergsvägen enbart för personbilar, men gång- och cykelbanan för oskyddade trafikanter kommer också att tas i bruk.

Bussar och tungtrafik får inte köra genom tunnel i dagsläget. Kommunen och Trafikförvaltning (SL) undersöker när det kan bli möjligt. Information kring detta kommer att finnas på kommunens hemsida.

Relaterade nyheter

  • 20 MAJ 2022
    Många deltog när nya Nyckelbergsparken i Brunna invigdes av tekniska nämndens ordförande Marcus Sköld (M) under fredagseftermiddagen. Parken fick tummen upp av besökarna som genast gav sig på att testa linbanor, klätternät, rutschkanor,...
  • 10 MAJ 2022
    Det har blivit dags för invigning av Nyckelbergsparken – Brunnas nya park med lekplats och utegym. Den 20 maj klockan 14 är den som vill välkommen att delta.
  • 28 MAR 2022
    Det är ett efterlängtat vårtecken – nu pågår arbetet med att ta upp vinterns grus från vägar, gång- och cykelbanor. Runt den 20 april ska det vara klart.
Upp