23JUN2020

Sporthall redo att tas i drift

Den nybyggda sporthallen i Kungsängen är nu slutbesiktigad och redo att möta idrottsutövare. Hallytan är på 1 500 kvadratmeter och hallen har en läktarkapacitet för 250 personer. Vid event och liknande kan byggnaden rymma 880 personer. Givetvis gäller detta först när rekommendationen om att begränsa folksamlingar omfattande fler än 50 personer tas bort.

Sporthallen i Kungsängen sedd från utsidan. Fasaden omges av plåt där olika former av håltagning finnes. Kvällstid lyses fasaden upp och färger anas genom håltagningen.

Sporthallen i Kungsängen är redo att tas i drift. Foto: Upplands-Bro kommun

Verksamheten startar i full skala i augusti men redan i sommar kommer bordtennisklubbarna att smygstarta med träningar. Hallen är flexibel och kan även nyttjas för andra sporter och evenemang. Bland annat kommer innebandyn att ha tider i hallen från höstterminen. Sporthallen bidrar till att tillgodose föreningarnas behov av hallar och är en stor satsning på i första hand barn och ungdomar.

  • – Jag är så glad över att äntligen få ta nya sporthallen i drift. Den möjliggör för föreningslivet att växa och utveckla sin verksamhet, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

    Det finns intresse från närliggande skolor att från höstterminen använda hallen för idrottsundervisning. Under dagtid kommer bland annat Källskolan att använda lokalerna för sin idrottsundervisning.

  • – Jag är mycket glad över att hallen är på plats. En expanderande kommun behöver rejäla ytor för att kunna erbjuda sina invånare bra idrotts- och fritidsmöjligheter. Naturligtvis lägger pandemin sordin på stämningen, men jag ser verkligen fram mot den dag vi kan ha fullt med aktiviteter i den nya hallen, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ett av målen med bygget av hallen är att ge bordtennisen bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. Den nya sporthallen, som är en fullstor hall, ger också möjlighet att arrangera större bordtennistävlingar.

Den officiella invigningen av sporthallen sker preliminärt i början av september. Det första spadtaget togs den 28 maj 2019 och sedan dess har det byggts för fullt. I december kunde man se fasadens gröna och gula väggar. Byggnaden omges av tunn perforerad plåt som ljussatts och där den gröngula väggen kan skönjas. Utöver hall och läktare tillkommer en servicedel i två plan som innehåller fyra omklädningsrum, cafeteria samt rehab- och konferensrum.

Bild som visar en idrottshall i sporthallen. Golvet är orangerött och har vita linjer.

Interiörbild från sporthallen. Totalt kan byggnaden rymma 880 personer.

Relaterade nyheter

Upp