6JUN2020

Glad nationaldag och trevlig sommar!

Idag, den 6 juni är det Sveriges nationaldag. På grund av corona kommer inte något stort traditionellt firande att ordnas i kommunen. Men det är ändå en dag att samlas kring, skriver kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) i en hälsning till alla Upplands-Broare.

Porträtt på man i skägg.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

”I vanliga fall firar många av oss nationaldagen genom att samlas och tillsammans lyssna på musik, tal och fira gemenskapen i vår kommun och i landet.

I år blir det inte några stora folksamlingar. Men den här dagen är ändå en dag att samlas kring, just i år är det kanske viktigare än någonsin.

Vi har en mycket tuff vår bakom oss. Coronakrisen har slagit hårt mot samhället, näringslivet och framför allt mot människor som insjuknat eller förlorat närstående i covid-19.

Jag vill tacka alla invånare i Upplands-Bro som har kämpat tillsammans. Som valt att stanna hemma i stället för att resa bort eller röra sig ute i samhället som vi är vana vid. Som försakat att träffa familj och vänner för att minska smittspridningen. Och än är det inte över – vi måste fortsätta hålla i och hålla ut.

Sommaren har just börjat och för många är det snart dags för semester – kanske blir det på hemmaplan? Även om det inte var tanken från början så är det ett tillfälle att verkligen glädjas åt vår vackra hemkommun! Vi får njuta av naturen och svalka oss i sjöarna. Med det vill jag önska alla invånare en skön sommar och en glad nationaldag.”

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande

Relaterade nyheter

Upp