29MAJ2020

 Nationaldagen 2020 firas med film

Eftersom stora folksamlingar ska undvikas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, firas nationaldagen 2020 i Upplands-Bro med en film. Men som traditionen bjuder blir det ändå sång, tal, dans och musik.

En svensk flagga vajar i vinden.

Nationaldagen 2020 firas med film eftersom stora folksamlingar ska undvikas på grund av corona.

Filmen premiärvisas i kommunens Youtube-kanal på nationaldagen, den 6 juni, kl 13. Den kommer sedan att finnas tillgänglig för visning i efterhand.

– Kan vi skapa en liten känsla av det traditionella nationaldagsfirandet som brukar hållas på hembygdsgårdarna Stockholms-Näs och Bro-Lossa hembygdsgård, så är vi glada. Vi tycker att det är viktigt att visa att vi finns för varandra och kan fira tillsammans trots att vi inte ses fysiskt i år, säger Lasse Thorsberg som är projektledare för filmatiseringen.

Filmen kommer att bjuda på högtidstal av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos, toner från en brassensemble, och kyrkokör, kulturskolan med pop, dans och sång, biblioteket som läser folksaga och mer dans på fornminnesplatsen Rösaring.
Det blir även folkdans och en kort intervju med Ida Texell, kommundirektör.

Varmt välkomna att fira och sjunga allsång tillsammans!

Här kan du se nationaldagsfilmen klockan 13:00 den 6 juni 2020.

Den kommer sedan finnas tillgänglig för visning i efterhand.

Relaterade nyheter

  • 19 NOV 2021
    Under hösten har biografen Kuben i Kulturhuset i Kungsängen åter välkomnat filmälskare, efter att ha hållit stängt drygt ett år på grund av pandemin. Här är parollen ”något för alla”.
  • 2 NOV 2021
    Äntligen! Efter nästan ett år slog Bro simhall upp dörrarna igen just innan höstlovet. Besökarna möttes av en välbekant miljö och ett större utbud av aktiviteter. En nyhet som kommer testas under hösten är digital vattengympa.
  • 28 OKT 2021
    Efter att ha varit stängd i nästan ett år på grund av pandemin och reparationer, öppnar äntligen Bro simhall i morgon. Ett efterlängtat besked för många badsugna.
Upp