26MAJ2020

Upplands-Bro fortsatt i topp när företagsklimatet rankas

Upplands-Bro kommun behåller betyget 4,0 av 6 i Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Blands stockholmskommunerna ger det en delad topplacering med Solna.

bild på Svenskt Näringslivs logotyp.

Varje år rankar Svenskt näringsliv företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september men i dag, 26 maj, släpptes det sammanfattande omdömet som baseras på en enkätundersöknig som Svenkt näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

På en skala på 0-6 får Upplands-Bro 4,0 i betyg – ett gott resultat som i Stockholmsregionen ger en topplacering, tillsammans med Solna. Bäst i riket placerar sig Vårgårda med betyget 4,7.

– Jag vill tacka alla företag som deltog i undersökningen och som därmed hjälper oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Det är glädjande att se att det lokala företagsklimatet får ett fortsatt högt betyg från kommunens företag, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Viktigt med dialog

Det goda resultatet tror näringslivschefen Marcus Nybom beror på att kommuen jobbar aktivt för att ha en bra dialog med företagen.

– Vi har ett Näringslivsråd där vi lyssnar in företagarnas frågor och önskemål, vi skapar mötesplatser i form av lunchträffar och har regelbundna företagsbesök. Jag är glad att företagarna deltagit i den här undersökningen, trots att det nu är svåra tider för många till följd av coronapandemin, säger Marcus Nybom.

En graf över hur Upplands-Bro kommun placerat sig i Svenskt näringslivs undersökning genom åren.

Upplands-Bro behåller betygen 4 av 6.

Relaterade nyheter

Upp