26MAJ2020

De investerar för miljön – koras nu till Årets hållbara företag 2020

Upplands-Bro kommun delar för tredje gången ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. I år fick Magnusson Petfood ta emot vinnardiplomet.

Fyra män och en kvinna framför en rödmålad fabriksbyggnad.

kommunalråden Martin Normark (L) och Lisa Edwards (C) överräckte priset för Årets hållbara företag 2020 till Peter, Kåre och Jonas Magnusson på Magnusson Petfood i Bro.

– Vi är väldigt hedrade av det här. Det är en tydlig bekräftelse på vårt arbete för hållbarhet och miljö. Vi har nyligen investerat 2,6 miljoner i att göra vår fabrik mer energieffektiv. Vi har höga ambitioner och våra kunder, som de stora matkedjorna, förväntar sig att vi tar ansvar, säger Peter Magnusson, grundare och styrelseordförande för Magnusson Petfood.

Priset för Årets hållbara företag skulle egentligen ha delats ut på Upplands-Brogalan i april, men det ställdes in på grund av coronapandemin.

"Ekonomi och hållbarhet hand i hand"

Peter Magnusson fick därför tillsammans med sönerna Jonas och Kåre Magnusson, som är de som idag driver företaget operativt, ta emot diplom, blommor och choklad av kommunalråden Lisa Edwards (C) och Martin Normark (L) vid sin fabrik i Bro.

– Magnusson Petfood visar med satsningen på energieffektivisering att investeringar både kan vara företagsekonomiskt lönsamma och ge goda miljöeffekter. Ekonomi och hållbarhet hand i hand, säger Martin Normark.

Lisa Edwards är inne på samma linje:

– Både företagande och hållbarhet är viktigt för Upplands-Bro. Att investera för miljön är nödvändigt för vår gemensamma framtid och därför är det roligt att få dela ut det här priset till ett företag som gör just det, säger hon.

Så lyder vinnarmotiveringen

Familjen Magnusson är en välkänd djurmatsproducent som i generationer har levererat djurmat i såväl Sverige som på export. Genom ett långsiktigt och ständigt pågående hållbarhetsarbete bidrar Magnusson Petfood till ett hållbart samhälle. Den senaste stora satsningen på ett energieffektiviseringssystem är ännu ett bevis på företagets strävan att vara i framkant inom hållbarhetsområdet.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp