20MAJ2020

Trygghetskamera – för dig som vill känna trygghet om natten

Är du i behov av en större trygghet i hemmet nattetid? Då finns flera olika möjligheter att få stöd av kommunen. En av dessa är trygghetskameran där du slipper att bli väckt av besökande hemtjänstpersonal när du sover.

Bilden visar en vit trygghetskamera som står på ett träfärgat bord.

Trygghetskamera för ökad trygghet om natten. Foto: Upplands-Bro kommun

Trygghetskameran installeras i ditt sovrum och ”tittar till” dig under natten. På tidpunkter du och kommunen tillsammans bestämmer aktiveras kameran och vrids åt det håll sängen är placerad. Övrig tid är kameran avstängd och vänd upp mot taket. Det finns ingen mikrofon i kameran, så ingenting av det som sägs kan höras av någon annan än dig och eventuella besökare i hemmet.

Om du inte är i sängen vid tidpunkten du bestämt att tillsyn ska utföras, görs ett nytt försök några minuter senare. Om du fortfarande inte syns till kommer hemtjänstens nattpatrull till din bostad för att säkerställa att du mår bra.

– Trygghetskamera är ett sätt att underlätta för dig som så önskar. För många är det viktigt att kunna sova en hel natt utan att väckas av att hemtjänsten kommer på besök under natten. Vi är mycket måna om din integritet och därför görs tillsyn via kamera bara vid de tidpunkter som du själv har valt, säger Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun.

Ta gärna del av filmen för mer information om trygghetskamera. Du kan också läsa mer om trygghetskamera här.

Vill du ansöka om att få en trygghetskamera installerad i din bostad är du varmt välkommen att höra av dig till Kontaktcenter 08-581 690 00, som hjälper dig vidare.

Relaterade nyheter

  • 18 MAR 2021
    Upplands-Bro kommun och lokalpolisen kommer gemensamt att ta fram medborgarlöften för ett mer effektivt trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Vi behöver din hjälp! Välkommen till ett digitalt möte tisdag 23 mars klockan...
  • 24 JAN 2021
    Upplands-Bro ska vara en trygg kommun att bo och vistas i, det brottsförebyggande arbetet är prioriterat. Kommunen kan även stötta personer med en kriminell livsstil som väljer att byta riktning i livet, ”hoppa av”, och lämna sitt...
  • 23 DEC 2020
    Det finns nu ett godkänt vaccin mot covid-19 och vaccination kommer att inledas på kommunens vård- och omsorgsboenden efter julhelgen. De äldre behöver inte själva boka tid utan kommer att erbjudas vaccin. Det kostar ingenting att...
Fråga oss
Upp