29APR2020

Brandskydd i tre generationer hos Firemiks i Kungsängen

På Firemiks AB har man tillverkat vattenmotorer som används för att bekämpa bränder effektivt i över 30 år. Tisdagen 28 april besökte kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och representanter från kommunen företaget i Kungsängen.

Tre män i lagerlokal.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) besökte Per och Mikael Aredal på familjeföretaget Firemiks i Kungsängen.

Firemiks AB är ett familjeföretag där nu tredje generationen utvecklar, tillverkar och distribuerar vattenmotorer för brandskyddsmarknaden. Deras anläggning finns på Mätarvägen i Kungsängen.

När kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), politiska sekreteraren Marcus Sköld (M) och kommunens näringslivsutvecklare Nassim Nyholm besökte företaget fick de en rundtur i företagets lokaler och fick se vattenpumparna som används för att släcka bränder.

Lyssnar in

Per Aredal, vars far startade Firemiks en gång i tiden, är säljchef. Hans son Mikael Aredal är VD och tillsammans berättade de om företaget och visade upp verksamheten.

Kommunen genomför regelbundna företagsbesök. Syftet med besöken är att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Kommunen får möjlighet att lyssna in synpunkter och idéer samt får information om företaget och framtidsplanerna.

Önskar du ett företagsbesök?

Kontakta näringslivsutvecklare Nassim Nyholm via e-post: nassim.nyholm@upplands-bro.se

Relaterade nyheter

Upp