25APR2020

Bröder tar hem priset som årets företagare i Upplands-Bro

Ägarna till Petjos café och konditori tar hem priset Årets företagare 2020 i Upplands-Bro. Bröderna Dani Falksund Abdallahad och Maykel Tyrisevä Abdallahad har enligt motiveringen skapat ”kommunens mysigaste mötesplats". Priset delas ut av Företagarna Upplands-Bro och överräcktes tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M).

Fem personer uppradade, fyra män, en kvinna.

Bröderna Maykel Tyrisevä Abdallahad och Dani Falksund Abdallahad tog emot priset som årets företagare av Företagarnas ordförande Birgitta Dickson och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M). Även storebror Fadi Järefäll (nästlängst till höger), som anslutit som delägare under resans gång, var med.

Traditionsenligt delas priset Årets företagare ut vid den årliga Upplands-Brogalan på Lejondals slott. Men i år är inget som vanligt, på grund av den rådande situationen med coronapandemin.

Galan, som skulle ha hållits fredagen 24 april, har skjutits fram till hösten. Men eftersom tävlingen Årets företagare rullar vidare till regional och nationell nivå, så behövde Upplands-Bros lokala vinnare tillkännages enligt plan.

"Behövs en ljusglimt"

Och det är bara bra, menar Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro, som står bakom priset.

– Det är extra viktigt just i dessa tider när så många företagare har drabbats hårt av coronakrisen. Vi behöver en ljusglimt! Alla tre finalister var toppkandidater men Dani och Maykels kafé Petjos lyfter hela kommunen och de har mycket kvar att ge, säger hon.

Priset tillkännagavs på fredagskvällen men delades ut dagen efter på Petjos café och konditori av Birgitta Dickson och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M).

Totalt hade tre lokala företag nominerats till priset, de andra två företagen var Seltek och Dunhoff Bil.

Juryns motivering

Med tomma händer har två bröder skapat kommunens mysigaste mötesplats. Satsat många timmars arbete, men utan att ta lån. Café och luncher, bageri på gång och därtill ett Coffice i nästa kvarter. Utsökta bakverk, delikata luncher - allt lagat från grunden. Här ges plats för alla, och Dani & Maykel blir vän med varje kund. Levererar stort till både företag och kommun, har bra och ökande lönsamhet därtill.

Här ser du tidigare års vinnare av Årets företagare.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp