27MAR2020

Avsiktsförklaring tecknad för ny fristående skola i Upplands-Bro

Fastighetsbolaget Genova Property Group har tecknat en avsiktsförklaring med Engelska skolan om att uppföra en skola i Brunnaområdet i Upplands-Bro. Skolan planeras att bli en F-9-skola med plats för 600 elever.


  • – Att ge alla barn möjlighet till en god utbildningsstart är mycket viktigt. Med den höga inflyttningstakt Upplands-Bro har finns ett behov av fler platser inom såväl grundskola som förskola, säger Kaj Söder, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.


Upplands-Bro kommun har under de senaste åren varit en av Sveriges mest snabbväxande kommuner. Då många familjer med barn har valt att flytta till kommunen har behovet av platser i för- och grundskola ökat. Nya förskolor har både tillkommit samt planeras öppna under början av nästa år. När det gäller grundskolor finns ett fortsatt behov av platser.

– Vi är oerhört glada att kunna erbjuda fler elever möjlighet till valfrihet i sitt skolval. Givetvis är vi också mycket nöjda med den överenskommelse som Genova Property Group och Engelska skolan tecknat då det även innebär fler arbetstillfällen i vår kommun. Vårt långsiktiga mål för mandatperioden är att öka invånarnas möjlighet att på riktigt använda sin valfrihet, vare sig det handlar om barnomsorg eller val av vård- och omsorgsboende, säger Fredrik Kjos (M), ordförande i Kommunstyrelsen.

Relaterade nyheter

  • 10 JUN 2021
    Nu har treorna sprungit ut och ettorna och tvåorna har gått på sommarlov. I dagsläget planerar vi för att ha alla elever på plats i skolan vid uppstarten i augusti, något vi längtat mycket efter. Vi ser fram emot en spännande höst...
  • 9 JUN 2021
    På självaste skolavslutningsdagen överraskades Johanna Olsson och eleverna i klass 5 B av utbildningsnämndens ordförande Paul Gustafsson (M), vice ordförande Hans Åberg (L) och utbildningschef Fredrik Nordvall. Blommor, diplom och...
  • 4 JUN 2021
    Sol och blå himmel. Glada anhöriga. Förväntansfulla studenter. Med andra ord utmärkta förutsättningar för en fin studentdag!
Upp