20FEB2020

Lämna in ditt konstverk till Vårsalongen 2020

Den 11 mars, klockan 13.00-18.00, kan du lämna in ditt konstverk för att delta i Vårsalongen 2020 Konst & Hantverk. Vårsalongen är en jurybedömd konstutställning där lokala konstnärer och hantverkare ställer ut sina konstverk.

Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer.


Egen utställning

De konstnärer som väljs ut av juryn får ställa ut sina konstverk på Vårsalongen. Under utställningen får du som besökare rösta på ditt favoritverk. Den konstnär och den hantverkare som får flest röster tilldelas priset Årets Upplands-Brokonstnär respektive Årets Upplands-Brohantverkare. Vinnarna får gemensamt ställa ut i konsthallen i en egen konstutställning under hösten.

Nytt för i år

Att priset Årets Upplands-Brokonstnär delas av två konstnärer är nytt för i år. En annan nyhet är att föreningen Konstformer i år driver Vårsalongen.

– Vårsalongen är vår folkligaste utställning och en av årets kulturella höjdpunkter i kommunen. Jag ser fram emot många spännande bidrag, säger Tina Närefors, sekreterare för föreningen Konstformer.

Vårsalongen öppnar den 14 mars i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen.

Här kan du läsa mer om vårsalongen och regler för inlämning av ditt konstverk

Relaterade nyheter

  • 29 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
  • 3 FEB 2020
    Kulturskolan har infört ett nytt verksamhetssystem. Det innebär att kurskatalogen publiceras på vår hemsida där man som målsman kan gå in och boka lediga kurser direkt.