19FEB2020

Trygghetsarbetet i Upplands-Bro i fokus när kommuner möts

Idag, onsdag 19 februari, håller länsstyrelsen en konferens med polis och kommuner i norra Stockholm. Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro är inbjuden för att berätta om utvecklingen av kommunens brottsförebyggande arbete.

Fyra glada barn på en badbrygga. Text på bilden: Ett hållabrt Upplands-Bro 2020-2030

En viktig faktor i trygghetsarbetet är samverkan.

Länsstyrelsen i Stockholm ordnar regelbundet Forumdagar då polisen, länets kommuner och andra samhällsaktörer träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandras arbete.

Den här gången är temat brottförebyggande arbete och en av talarna som bjudits in för att inspirera och dela med sig av goda exempel är Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell.

– Vi jobbar hårt och medvetet med att göra kommunen till en tryggare plats för våra invånare. Jag kommer att tala om hur vi bygger ett säkert, tryggt och hållbart samhälle och varför samarbete är avgörande, säger Ida Texell.

Under det senaste halvåret har kommunen fokuserat på det brottsförebyggande arbetet i samarbete flera samhällsaktörer.

Kommunen har etablerat:

Ett Trygghetscenter i Bro

Väktare i Bro och i Kungsängen

Samverkansavtal med polisen

Trygghetsvandringar

Fritidsfältare

Utbildning av vandrarvärdar för nattvandringar

Business improvement district – samverkan för en attraktiv miljö för att främja småföretagande

Mer om kommunens trygghetsarbete

Trygghetscenter

Samverkan med polisen

Nattvandring

Rapportera otrygga platser

Trygghetsvandring

Relaterade nyheter

  • 28 JAN 2022
    Ett mycket gott företagsklimat, högt betyg för bra bemötande av kommunens tjänstepersoner och hela 78,6 procent av eleverna i årskurs 9 som är nöjda med sin skola. Det är några av höjdpunkterna för Upplands-Bro kommun i Sveriges Kommuner...
  • 27 JAN 2022
    Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Upp