19FEB2020

Trygghetsarbetet i Upplands-Bro i fokus när kommuner möts

Idag, onsdag 19 februari, håller länsstyrelsen en konferens med polis och kommuner i norra Stockholm. Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro är inbjuden för att berätta om utvecklingen av kommunens brottsförebyggande arbete.

Fyra glada barn på en badbrygga. Text på bilden: Ett hållabrt Upplands-Bro 2020-2030

En viktig faktor i trygghetsarbetet är samverkan.

Länsstyrelsen i Stockholm ordnar regelbundet Forumdagar då polisen, länets kommuner och andra samhällsaktörer träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandras arbete.

Den här gången är temat brottförebyggande arbete och en av talarna som bjudits in för att inspirera och dela med sig av goda exempel är Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell.

– Vi jobbar hårt och medvetet med att göra kommunen till en tryggare plats för våra invånare. Jag kommer att tala om hur vi bygger ett säkert, tryggt och hållbart samhälle och varför samarbete är avgörande, säger Ida Texell.

Under det senaste halvåret har kommunen fokuserat på det brottsförebyggande arbetet i samarbete flera samhällsaktörer.

Kommunen har etablerat:

Ett Trygghetscenter i Bro

Väktare i Bro och i Kungsängen

Samverkansavtal med polisen

Trygghetsvandringar

Fritidsfältare

Utbildning av vandrarvärdar för nattvandringar

Business improvement district – samverkan för en attraktiv miljö för att främja småföretagande

Mer om kommunens trygghetsarbete

Trygghetscenter

Samverkan med polisen

Nattvandring

Rapportera otrygga platser

Trygghetsvandring

Relaterade nyheter

  • 21 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 21 SEP 2021
    Under hösten går Omdaning Bro in i nästa fas. Som boende i Bro kommer du ha möjlighet delta i utvecklingen av ditt område. Ta chansen och var med och påverka framtidens Bro.
  • 20 SEP 2021
    Nu rullar fjärde säsongen i gång av kommunens egen podd: Bättre Tillsammans – en podd om hållbarhet. Här deltar lokala profiler, både kommunanställda och andra, och diskuterar ämnen som är viktiga på vägen mot ett socialt, ekonomiskt...
Upp