19FEB2020

Trygghetsarbetet i Upplands-Bro i fokus när kommuner möts

Idag, onsdag 19 februari, håller länsstyrelsen en konferens med polis och kommuner i norra Stockholm. Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro är inbjuden för att berätta om utvecklingen av kommunens brottsförebyggande arbete.

Fyra glada barn på en badbrygga. Text på bilden: Ett hållabrt Upplands-Bro 2020-2030

En viktig faktor i trygghetsarbetet är samverkan.

Länsstyrelsen i Stockholm ordnar regelbundet Forumdagar då polisen, länets kommuner och andra samhällsaktörer träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandras arbete.

Den här gången är temat brottförebyggande arbete och en av talarna som bjudits in för att inspirera och dela med sig av goda exempel är Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell.

– Vi jobbar hårt och medvetet med att göra kommunen till en tryggare plats för våra invånare. Jag kommer att tala om hur vi bygger ett säkert, tryggt och hållbart samhälle och varför samarbete är avgörande, säger Ida Texell.

Under det senaste halvåret har kommunen fokuserat på det brottsförebyggande arbetet i samarbete flera samhällsaktörer.

Kommunen har etablerat:

Ett Trygghetscenter i Bro

Väktare i Bro och i Kungsängen

Samverkansavtal med polisen

Trygghetsvandringar

Fritidsfältare

Utbildning av vandrarvärdar för nattvandringar

Business improvement district – samverkan för en attraktiv miljö för att främja småföretagande

Mer om kommunens trygghetsarbete

Trygghetscenter

Samverkan med polisen

Nattvandring

Rapportera otrygga platser

Trygghetsvandring

Relaterade nyheter

  • 5 AUG 2020
    Spridningen av coronaviruset och konsekvenserna för hälsa, välmående och ekonomi kan skapa oro som påverkar vardagen negativt. Nu har region Stockholm tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för den som vill lära sig att hantera...
  • 28 JUL 2020
    För att visa sitt stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
  • 16 JUL 2020
    Sedan sprängningen i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett brett polisiärt arbete i området i tät samverkan med kommunens organisation och verksamheter. Den förstärkta polisnärvaron kommer att fortsätta en tid framöver, skriver polisen...
Upp