13DEC2019

Näringslivsåret i backspegeln

En topplacering i landet när det kommer till att ge service till företag. Ett högt betyg till kommunens näringslivsklimat och en ny företagsetablering, i snitt varannan dag, under hela året. Det är några exempel på det positiva näringslivsåret 2019 i Upplands-Bro kommun.

Julminglet är en del av kommunens näringslivsträffar, som är öppna för alla företagare i kommunen.

Torsdagen den 12 december arrangerade kommunen ett julmingel för kommunens företagare. Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), välkomnade alla deltagare till Lejondals slott samtidigt som han passade på att tacka för ett givande år.

– Företag och företagande är en prioriterad fråga i kommunen och vi är glada att Upplands-Bro fortsätter att placera sig i toppen i olika näringslivsundersökningar. Det är ett kvitto på ett gott samarbete och jag vill tacka alla företagare för det goda jobb de gjort under året, säger, Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

149 nya företag

Näringslivschef, Marcus Nybom, passade också på att rikta ett stort tack till kommunens företag samtidigt som han riktade blicken framåt.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla företag i kommunen för ett givande samarbete under året. I år har 149 nya företag etablerat sig i kommunen och Upplands-Bro kommun ser fram emot att fortsätta ta emot och välkomna fler företag till kommunen nästa år, säger Marcus Nybom, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Sammanlagt finns det 2391 registrerade företag i kommunen.

Näringslivsträffar

Julminglet är en del av kommunens näringslivsträffar, som är öppna för alla företagare i kommunen. Träffarna, som arrangeras ett par gånger per år, innehåller inspirationsföreläsningar, utbildningar och andra aktiviteter med syftet att stärka näringslivet i kommunen.

Du anmäler dig till träffarna via näringslivsstabens nyhetsbrev.

Nyhetsbrev och näringslivsträffar

Relaterade nyheter

  • 23 JUN 2020
    Är ditt företag på jakt efter ny mark eller nya lokaler? Eller är ditt företag intresserat av att sälja mark eller hyra ut lokal i Upplands-Bro? Då ska du delta i kommunens Arena för tillväxt den 28 september!
  • 15 JUN 2020
    Nu inledes processen med att ta fram en ny näringslivsstrategi. Du som är företagare i kommunen kan vara med och påverka. Delta i enkätundersökningen nedan och anmäl dig till en av våra workshops redan nu.
  • 4 JUN 2020
    Foodtrucks, grönsaksstånd, eller kanske ett tillfälligt loppisbord? Den som är intresserad kan hyra plats på kommunens torg. Platserna kan hyras per dag eller för en längre period.
Upp