6DEC2019

Nya sporthallen i Kungsängen börjar ta form

Bygget av den nya sporthallen i Kungsängen går framåt med stora steg. Väggar, tak och fönster finns redan på plats. I augusti 2020 kan sportintresserade se fram emot en festlig invigning av hallen om allt går som planerat.

Den gröngula väggpartierna kommer att vara dolda av tunn perforerad plåt. Foto: Kristina Andersson

Gröna och gula väggar. Inplastade fönster med stora kryss på. Betong och stora öppna ytor invändigt. Så ser det ut idag bredvid Upplands-Bro gymnasium, där den nya sporthallen byggs.

De gröngula väggarna kommer redan nästa vecka att börja täckas av den tunna perforerade plåt som ska ge sporthallen dess slutgiltiga stilrena och lite futuristiska utseende.

Tanken är att bordtennisklubbarna och andra ska kunna börja använda sporthallen från hösten 2020.

Den nya sporthallen är en fullstor hall anpassad för bordtennis, men den ska vara flexibel och kunna användas även för andra sporter.

Det första spadtaget togs den 28 maj och sedan dess har det byggts för fullt. Det var kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C), som tog det första spadtaget tillsammans med två unga bordtennisspelare samt Magnus Wiberg från Winge Byggnads AB.

– Vad vi bygger är en bättre framtid för innevånarna i vår kommun. Barn- och ungdomstiden är den tid i en människas liv då kroppen formas, då vanor grundläggs, säger han.

Målet är att bordtennisen i Upplands-Bro ska få förutsättningar att utvecklas och att det även ska finnas möjlighet att arrangera större tävlingar.

På läktaren, som idag är en avskalad form i synlig rå betong kommer 250 personer rymmas. Totalt, vid event, och liknande kan byggnaden rymma 500 personer.

På bottenvåningen finns idrottsytorna, läktare samt omklädningsrum. På ovanvåningen kommer det bland annat att finnas en kafeteria och ett stort konferensrum.

Hallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och byggs av Winge Byggnads AB.

Byggmöte i den blivande kafeterian. Fr vä: Lars Björketun, kommunens projektledare, Peter Enström, byggprojektledare, Magnus Wiberg, Winge Byggnads AB, samt Mats Strömgren, kontrollansvarig (KA). Foto: Kristina Andersson

Läktaren kommer att ha plats för 250 personer. Foto: Kristina Andersson

Och så här kommer sporthallen att se ut i augusti, när det är dags för invigning. Foto: Martin Zettersten

Relaterade nyheter

Upp