21NOV2019

Förskolan tände 1500 ljus på Barnkonventionsdagen

Från och med nästa år blir FN:s konvention om barnets rättigheter lag i Sverige. Förskolorna i Upplands-Bro firade detta med en ljusmanifestation på Barnkonventionsdagen onsdagen den 20 november. 1500 ljuslyktor tändes i Bro och Kungsängens centrum med syftet att synliggöra varje barns rättighet i Upplands-Bro, Sverige och världen.

Vilken uppslutning! Hundratals barn och vuxna samlades på torget i Bro när Barnkonventionens dag firades. Totalt 1500 ljuslyktor tändes i Bro och Kungsängens centrum. Foto: Upplands-Bro kommun

Inför onsdagens ljusmanifestation hade alla barn på kommunens förskolor dekorerat egna ljuslyktor för att uppmärksamma att Barnkonventionen blir lag den 1 januari 2020. I år firar man dessutom att FN:s barnkonvention funnits i 30 år. Totalt cirka 1500 färggranna lyktor lyste sedan upp novembermörkret på torgen i Bro och Kungsängen.

Till denna praktfulla syn hölls tal av Utbildningsnämndens ordförande Kaj Bergenhill (M) och 1:e vice ordförande Hans Åberg (L). Barnen bjöd på sång och alla närvarande inbjöds att delta i en finstämd allsång.

"Barnen är det viktigaste vi har"

Kaj Bergenhill (M), som var på plats i Bro centrum, inledde sitt tal med att berömma barnen för alla de vackra lyktorna för att sedan tala om barnens rättigheter i samhället såväl som i hemmet.

– Barnen är ju det viktigaste som vi har. De bygger framtiden. Politiker, förskola, skola och föräldrar har ett stort ansvar att ge barnen likvärdiga förutsättningar för att kunna lyckas i sina liv, konstaterade han.

Utbildningsnämndens ordförande Kaj Bergenhill (M) på plats i Bro.

Färgprakt i Bro centrum.

Ljusmagi på torget i Kungsängen.

Utbildningsnämndens 1:e vice ordförande Hans Åberg talade på torget i Kungsängen.

Relaterade nyheter

  • 26 JUN 2020
    Upplands-Brogymnasiet satsar på en Lokal Idrotts Utbildning (LIU) tillsammans med Föreningen Upplands-Bro Basket, FUBB, med start från höstterminen 2020.
  • 18 JUN 2020
    Vi på Upplands-Brogymnasiet önskar er alla en riktigt fin sommar. Höstterminen börjar för åk 1 torsdagen den 20/8 och för åk 2 och åk 3 fredagen den 21/8. Se studentutspring 2020. Snart är vi där igen!
  • 17 JUN 2020
    Sedan tidigare pågår en polisutredning kring misstänkta kränkningar på Ekhammarskolan. Åklagare har nu beslutat att förundersökningen ska läggas ned. Medarbetaren som under pågående utredning varit avstängd från arbete kan därmed åter...
Upp