11NOV2019

Robotrekrytering och hållbart samhällsbyggande i fokus på Kvalitetsmässan

Hur ställer vi om till ett mer hållbart samhällsbyggande? Och vad innebär det att vara den första kommunen i världen att rekrytera med hjälp av en robot? Svaren på frågorna får du av kommundirektör Ida Texell och biträdande personalchef Havva Ilhan på Kvalitetsmässan i Göteborg den 12-14 november.

Biträdande personalchef, Havva Ilhan och kommundirektör, Ida Texell, deltar i Kvalitetsmässan den 12-14 november.

 

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet

Vi står inför en tid när vårt samhälle behöver ställas om i grunden till mer hållbart. En ny studie av Sobona – kommunala företagens arbetsgivarorganisation visar att svenska folket otåligt väntar på förändringar. De vill se konkreta saker hända inom hållbarhetsområdet. Men vad och vilka väntar de på? Vilka är nyckelaktörerna för ett lyckat resultat? Och är alla med på tåget?

Förutom studiens insikter presenteras ett antal perspektiv på hållbar utveckling. Under seminariet deltar Upplands-Bro kommuns kommundirektör, Ida Texell.

– Upplands-Bro kommun tar ett helhetsgrepp kring hållbar utveckling och vill skapa goda förutsättningar för framtidens välfärd. Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet är nyckelbegrepp för vårt hållbarhetsarbete, säger Ida Texell, kommundirektör, Upplands-Bro kommun.

Vill du ha en digital kollega?

Digitaliseringen och robotiseringen förändrar samhället för alltid. Nya möjligheter och utmaningar tillkommer.

Upplands-Bro kommun väljer, som första kommun i världen, att rekrytera fördomsfritt med hjälp av en helt automatiserad och fysisk AI-robot. Naturligtvis finns det en uppsjö av frågor, oro, tankar och reflektioner kring den digitala era vi nu är inne i. Går det att lita på att roboten utför mitt arbete lika bra som jag gör? Vad händer om något går fel och vems ansvar är det? Kommer mitt jobb att försvinna? Lika viktigt som det är att stilla oron är det att lyfta alla de fördelar detta medför.

– Nej, robotar kan nog inte helt ersätta mänskliga rekryterare. Men med teknikens hjälp kan vi bli ännu mer fördomsfria och bättre på att hitta nya förhållningssätt till de utmaningar kring kompetensförsörjningen som många branscher står inför, säger Havva Ilhan, biträdande personalchef, Upplands-Bro kommun.

Program: Kvalitetsmässan 2019

Mötesplatsen för offentlig sektor

Kvalitetsmässan är den självklara mötesplatsen för alla som arbetar med att utveckla de offentliga verksamheterna. Det gäller tjänstemän och förtroendevalda, men även företag och förebilder som bidrar till att Sveriges offentliga verksamheter i många avseenden är världsledande.

Sedan starten 1989 har Kvalitetsmässan vuxit i omfattning och är numera Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.

Om Kvalitetsmässan

Relaterade nyheter

Upp