31OKT2019

Nytt vård- och omsorgsboende invigt

I september öppnade det nya vård- och omsorgsboende på Lillsjö Badväg portarna för inflytt. När de inflyttade hunnit packa upp och komma i ordning var dags för en formell invigning.

Officiell invigning av det nya vård- och omsorgsboendet. Bandet klipps av Edvin, som flyttade in i september.

Officiell invigning av det nya vård- och omsorgsboendet. Bandet klipps av Edvin, som flyttade in i september. Foto: Anna Malm Kelfve

Boendet drivs av Humana och har 80 lägenheter. Utöver de egna lägenheterna finns också restaurant, gym, bastu och en stor takterrass i anslutning till en gemensam samlingssal.

På plats under invigningen fanns såväl boende, medarbetare, anhöriga och representanter från Upplands-Bro kommun.

– Att Sverige har en befolkning som blir allt äldre innebär också att behovet av platser på vård- och omsorgsboenden ökar. Vi är väldigt glada att Humana valt att öppna sitt nya boende här i Upplands-Bro kommun. Vi är glada inte bara för att ytterligare 80 platser tillkommer, utan främst för den goda omsorg som Humana står för, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro kommun har infört lagen om valfrihetssystem, LOV, som innebär möjlighet att välja leverantör av vård- och omsorgsboende. Systemet innebär att personer som bor i Upplands-Bro kan välja boende, både inom den egna kommunen och i andra kommuner i länet som infört samma system.

Den officiella invigningen skedde under ledning av Edvin, som flyttade in på boendet i september. Efter ett kärnfull, känslosamt tal klippte han bandet och boendet var formellt invigt.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, hälsar Humana välkomna till Upplands-Bro.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, hälsar Humana välkomna till Upplands-Bro.

Relaterade nyheter

Upp