4OKT2019

Företagare utbildades i upphandling

Hur fungerar en offentlig upphandling? Och hur gör du som företagare för att lämna anbud i en offentlig upphandling? Det var två av huvudfrågorna under kommunens lunchmöte om upphandling som arrangerades den 3 oktober.

Kommunens hållbarhetsstrateg, Nicola Björk, gick bland annat igenom kommunens miljömål och miljöledningsystem under utbildningen.


Lagar och grundprinciper

Utbildningen fokuserade på lagar, grundprinciper och hur en upphandlingsprocess går till. Andra punkter som behandlades var tröskelvärden och kommunen hållbarhetsambitioner i upphandlingsprocessen.

Syftet med utbildningen var att utbilda företagare i hur en upphandlingsprocess går till och hur företag går till väga för att delta i offentliga upphandlingar.

Lunchen arrangerades av kommunens näringslivsenhet tillsammans med upphandlingsenhet.

Relaterade nyheter

  • 2 OKT 2019
    Från och med i år arrangerar Upplands-Bro kommun en årlig nyföretagarlunch för att välkomna nya företag till kommunen. Syftet med lunchen är att ge en överblick över vad kommunen kan erbjuda nya företagare, och ge företagen en möjlighet...
  • 24 SEP 2019
    Näringslivsklimatet i kommunen tillhör toppskiktet i Sverige. För andra året i rad placerar sig Upplands-Bro kommun på plats 16 av 290 kommuner i Sverige. Det visar en färsk ranking publicerad av Svenskt Näringsliv.
  • 10 SEP 2019
    Över hundra företagare, tjänstemän, representanter från polisen och politiker samlades onsdagen den 4 september för att diskutera hur kommunens företagare kan samverka för att jobba mot ökad social hållbarhet i kommunen. Fokus under...