4OKT2019

Företagare utbildades i upphandling

Hur fungerar en offentlig upphandling? Och hur gör du som företagare för att lämna anbud i en offentlig upphandling? Det var två av huvudfrågorna under kommunens lunchmöte om upphandling som arrangerades den 3 oktober.

Kommunens hållbarhetsstrateg, Nicola Björk, gick bland annat igenom kommunens miljömål och miljöledningsystem under utbildningen.


Lagar och grundprinciper

Utbildningen fokuserade på lagar, grundprinciper och hur en upphandlingsprocess går till. Andra punkter som behandlades var tröskelvärden och kommunen hållbarhetsambitioner i upphandlingsprocessen.

Syftet med utbildningen var att utbilda företagare i hur en upphandlingsprocess går till och hur företag går till väga för att delta i offentliga upphandlingar.

Lunchen arrangerades av kommunens näringslivsenhet tillsammans med upphandlingsenhet.

Relaterade nyheter

  • 13 DEC 2019
    En topplacering i landet när det kommer till att ge service till företag . Ett högt betyg till kommunens näringslivsklimat och en ny företagsetablering, i snitt varannan dag, under hela året. Det är några exempel på det positiva...
  • 12 DEC 2019
    Nu finns ett nytt av Upplands-Bro kommuns näringslivsbilaga ute. Bilagan skickas till alla hushåll och företag i kommunen via tidningen Upplands-Brodirekt.
  • 9 DEC 2019
    Hjalmar Bengtsson Raymond, vd för Nybroplans Express, berättade om företaget och visade upp verksamheten för politiska sekreterare Marcus Sköld (M), näringslivschef Marcus Nybom och näringslivsutvecklare Nassim Nyholm, fredagen den...