2OKT2019

Nya företagare välkomnades till kommunen

Från och med i år arrangerar Upplands-Bro kommun en årlig nyföretagarlunch för att välkomna nya företag till kommunen. Syftet med lunchen är att ge en överblick över vad kommunen kan erbjuda nya företagare, och ge företagen en möjlighet att knyta kontakter.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M).

– Det här är en möjlighet för oss att skapa en tidig relation med kommunens nya företagare för att på bästa sätt kunna hjälpa dem att etablera sig i kommunen, säger Marcus Nybom, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

Ett tjugotal nya företag - som alla etablerat, eller registrerat sig i kommunen under 2018 eller 2019, deltog i näringslivslunchen.

Lunchen inleddes av kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), som berättade om kommunens resa från bottenskiktet till den absoluta toppen i nationella rankingar över näringslivsklimatet. I en färsk rapport från Svenskt Näringsliv placerar sig Upplands-Bro på plats 16 av 290 kommuner i Sverige.

Fortsatt toppnotering i nationell ranking över näringslivsklimatet

– Näringslivsklimatet i kommunen tillhör toppskiktet i Sverige. Antalet företag i kommunen växer och en tät dialog med kommunens företagare är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att växa tillsammans, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom kommunen fanns även Almi, Nyföretagarcentrum, Damernas affärsnätverk och Företagarna Upplands-Bro/Håbo på plats och informerade om vilka tjänster organisationerna kan erbjuda nya företagare i kommunen.

Relaterade nyheter

  • 23 JUN 2020
    Är ditt företag på jakt efter ny mark eller nya lokaler? Eller är ditt företag intresserat av att sälja mark eller hyra ut lokal i Upplands-Bro? Då ska du delta i kommunens Arena för tillväxt den 28 september!
  • 15 JUN 2020
    Nu inledes processen med att ta fram en ny näringslivsstrategi. Du som är företagare i kommunen kan vara med och påverka. Delta i enkätundersökningen nedan och anmäl dig till en av våra workshops redan nu.
  • 4 JUN 2020
    Foodtrucks, grönsaksstånd, eller kanske ett tillfälligt loppisbord? Den som är intresserad kan hyra plats på kommunens torg. Platserna kan hyras per dag eller för en längre period.
Upp