2OKT2019

Nya företagare välkomnades till kommunen

Från och med i år arrangerar Upplands-Bro kommun en årlig nyföretagarlunch för att välkomna nya företag till kommunen. Syftet med lunchen är att ge en överblick över vad kommunen kan erbjuda nya företagare, och ge företagen en möjlighet att knyta kontakter.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M).

– Det här är en möjlighet för oss att skapa en tidig relation med kommunens nya företagare för att på bästa sätt kunna hjälpa dem att etablera sig i kommunen, säger Marcus Nybom, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

Ett tjugotal nya företag - som alla etablerat, eller registrerat sig i kommunen under 2018 eller 2019, deltog i näringslivslunchen.

Lunchen inleddes av kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), som berättade om kommunens resa från bottenskiktet till den absoluta toppen i nationella rankingar över näringslivsklimatet. I en färsk rapport från Svenskt Näringsliv placerar sig Upplands-Bro på plats 16 av 290 kommuner i Sverige.

Fortsatt toppnotering i nationell ranking över näringslivsklimatet

– Näringslivsklimatet i kommunen tillhör toppskiktet i Sverige. Antalet företag i kommunen växer och en tät dialog med kommunens företagare är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att växa tillsammans, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom kommunen fanns även Almi, Nyföretagarcentrum, Damernas affärsnätverk och Företagarna Upplands-Bro/Håbo på plats och informerade om vilka tjänster organisationerna kan erbjuda nya företagare i kommunen.

Relaterade nyheter

  • 24 MAR 2020
    Idag, tisdag, träffades representanter för kommunledningen och företagare inom besöks- och restaurangnäringen i Upplands-Bro. Genom dialog och gemensamma krafttag vill man hitta lösningar på den tuffa situation som företagen befinner...
  • 18 MAR 2020
    Många företag har påverkats kraftigt i spåren av coronavirusets spridning. Upplands-Bro kommun kommer därför att stötta lokala företag genom uppskov för vissa avgifter. Kommunen bjuder också in företagare inom besöks- och restaurangnäringen...
  • 26 FEB 2020
    Miljöföretaget Ragn-Sells bygger ut på Högbytorp i Upplands-Bro med en helt ny anläggning för behandling av flygaska från avfallsförbränning. ”Positivt att företag vill satsa här”, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (...