3SEP2019

Kick-off för nya yrkesambassadörer

Inspiration och nytänkande var ledorden när ett tjugotal företagare samlades för att diskutera och utveckla det nystartade samarbetet mellan skola och näringsliv i Upplands-Bro kommun fredagen den 30 augusti.

Tre kvinnor står och pratar framför några personer som lyssnar i en konferenslokal. Studie- och yrkesvägledarna Rebecca Gustafsson, Lena Lovén och Sandra Andersson pratar om vad ungdomar känner till om olika yrken före gymnasievalet.

Studie- och yrkesvägledarna Rebecca Gustafsson, Lena Lovén och Sandra Andersson berättade om ungas kunskap om yrkeslivet.

I Upplands-Bro finns många olika företag och yrkesroller. Fredagen den 30 augusti samlades några av dem som har valt att bli yrkesambassadörer.

Syftet är att öka elevernas kunskap om arbetsmarknaden. Genom att eleverna presenteras för det lokala näringslivet får de en positiv bild av sin hemkommun vilket i sin tur kan bidra till en fortsatt god utveckling av näringslivet i kommunen.

Lunchen inleddes av ett kort välkomsttal av utbildningsnämndens ordförande Kaj Bergenhill (M). Därefter gick ordet vidare till utbildningsstabens chef Jesper Sjögren, som berättade om samarbetet mellan skola och näringsliv samt kommunens nya satsning på yrkesambassadörer.

Studie- och yrkesvägledarna för Upplands-Bro kommuns grundskolor -- Lena Lovén, Rebecca Gustafsson och Sandra Andersson -- berättade att ungdomar har en låg yrkeskännedom och kunskap om sig själva när det är dags att välja till gymnasiet. Det är en anledning till varför det är viktigt att utveckla och stärka samarbetet mellan skola och näringsliv.

Lunchen avslutades med en presentation av Adam Ankarstorm från Kapellets Barberare i Bro. Adam berättade om sitt arbete som yrkesambassadör och hur viktigt det är att satsa på ungdomarna och deras vägval i livet.

En man står och pratar framför flera personer i en konferenslokal. Adam Ankarstorm, från Kapellets Barberare, berättar om sitt arbete som yrkesambassadör.

Adam Ankarstorm från Kapellets Barberare är yrkesambassadör.

Relaterade nyheter

Upp