27AUG2019

Konstrundans deltagare ställer ut i Konsthallen

Helgen den 31 augusti–1 september är det dags för årets Konstrunda, men redan nu kan du få en försmak av verken i Konsthallen i Kulturhuset. Presentationsutställningen invigdes i lördags av kommunalrådet Martin Normark (L), som konstaterade att man inte behöver åka långt för att titta på konst.

Kvinna och man framför konstutställning.

Tina Närefors från föreningen Konstformer och kommunalråd Martin Normark (L). Foto: Anna Sjunnesson

– Man behöver inte gå över ån efter vatten. Vi har så mycket konst på hemmaplan, konstaterade Martin Normark (L) när utställningen invigdes lördagen den 24 augusti i Konsthallen i Kungsängen.

Han tycker att föreningen Konstformer, som arrangerar Konstrundan, har varit duktiga på att samla ihop så många aktiva konstnärer.

– Det är väldigt imponerande att vi har 71 konstnärer inom så många områden samlade. Det spänner från måleri till lergods och vävning.

Konstverk på torget framför Kulturhuset i Kungsängen.

I samband med invigningen dök den rullande installationen "#Kosläpp" upp på torget utanför Konsthallen – till publikens stora glädje! En utställare 2020?

24 platser att besöka under helgen

Konstrundan pågår helgen 31/8–1/9 kl 11–17. Då kan du besöka 71 konstnärer och konsthantverkare på 24 utställningsplatser runt om i kommunen. Kartfolder delas ut till hushållen i Upplands-Bro och finns även att hämta på Bro och Kungsängens bibliotek samt i Kulturhuset.

På presentationsutställningen i Konsthallen, Kulturhuset i Kungsängen, finns ett alster från varje deltagare representerat.

Presentationsutställningens öppettider i Kulturhuset/Konsthallen:

 • Måndag 26/8 – torsdag 29/8 kl 10–17
 • Fredag 30/8 kl 11–17
 • Lördag 31/8 – söndag 1/9 kl 11–15

Relaterade nyheter

 • 10 SEP 2019
  Efter en regnig start på dagen lättade äntligen molntäcket och solen sken över både den nyinvigda aktivitetsparken och alla besökare som hade kommit för att fira 2019 års upplaga av Fest i byn i Bro centrum.
 • 30 AUG 2019
  Nedräkningen har börjat! Om en vecka, lördagen den 7 september, är det dags för årets upplaga av Fest i byn i Bro centrum. Just nu arbetar festarrangörerna febrilt med att säkerställa att årets folkfest blir någonting alldeles extra,...
 • 27 AUG 2019
  Ungdomsverksamheten Bro:n byter lokal vecka 36. Från och med torsdagen den 5 september är alla unga i åldrarna 16–20 år välkomna till Nyfiket i Brohuset för att mötas, fika, spela, skapa musik, dansa, delta i projekt, koppla av med...