23AUG2019

Tillväxtundersökning i fokus på Lejondals Slott

Tillväxtundersökning stod i fokus under kommunens näringslivslunch som arrangerades på Lejondals Slott, onsdagen den 21 augusti. Omkring 70 företagare deltog i höstens första näringslivsträff.

Samtal mellan deltagare på näringslivslunchen.

Lunchen inleddes av ett kort välkomnande och inledande ord av kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M). Därefter fördelade Fredrik ordet vidare till Företagarna Upplands-Bro Håbo och Damernas affärsnätverk.

Även kommunens enhetschef för fritidsavdelningen Oshy Liebech Schwartz var på plats och informerade om Bro:n, som är en verksamhet för äldre ungdomar mellan 16 och 20 år i Upplands-Bro kommun. Här kan ungdomar få stöd med att förverkliga sina idéer, driva projekt, starta föreningar eller söka jobb. Att skaffa jobb är en brinnande fråga för ungdomar och jobbmässan är ett av flera projekt som det arbetas med. Målet är att skapa främjande möten mellan unga, kommunen och näringslivet i Upplands-Bro.

Sedan tog Lars Gerhardsson, tävlingsledare för 10MILA 2020 Upplands-Bro över, och presenterade orienteringstävlingen 10MILA, som är en av världens största orienteringstävlingar, som kommer att gå av stapeln på Livgardets mark den 1–3 maj 2020.

Lunchen avslutades med en presentation av kommunens näringslivsutvecklare Nassim Nyholm, som presenterade en tillväxtundersökning. Intervjudialoger genomfördes med 23 olika företag i Upplands-Bro under hösten 2018 och våren 2019. Frågor ställdes kring tillväxt, tillväxthinder och det som kom fram är att företag vill växa i omsättning och antal anställda. Företagen anser dock att det är svårt med kommunens upphandlingsprocess, att få tillgång till lämplig arbetskraft och hitta större lokaler.

Näringslivsutvecklare, Nassim Nyholm.

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M).

Relaterade nyheter

Upp