29MAJ2019

Här tas första spadtaget för den nya sporthallen

Nu är bygget av den nya sporthallen i full gång i Kungsängen. Det officiella spadtaget togs tisdagen den 28 maj och bygget ska vara klart sommaren 2020. Hallen är anpassad för bordtennis, men ska vara flexibel och även kunna nyttjas för andra sporter och evenemang.

Två vuxna och två barn höjer gemensamt en spade med jord.

Mattias Peterson (C) tar ett första spadtag tillsammans med Ebba Liu och Linus Isgren från Tibble Kungsängen bordtennisklubb samt Magnus Wiberg från Winge Byggnads AB. Foto: Martin Vind Zettersten

Bygger en bättre framtid

Efter några oroväckande regndroppar bestämde sig solen för att bädda in spadtagsceremonin i en härlig försommarvärme. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) fick hjälp att gräva av Ebba Liu och Linus Isgren, två unga bordtennisspelare från Tibble Kungsängen bordtennisklubb, samt Magnus Wiberg från Winge Byggnads AB som ska bygga den nya sporthallen intill Kungsängens sporthall vid Upplands-Brogymnasiet.

– Jag är hedrad av att få vara med och ta första spadtaget till bygget av denna sporthall. Efter många års utredande och diskussioner så är vi äntligen här, sa Mattias Peterson (C) som i sitt tal betonade vikten av fysisk aktivitet, speciellt i unga år.

– Vad vi bygger är en bättre framtid för innevånarna i vår kommun. Barn- och ungdomstiden är den tid i en människas liv då kroppen formas, då vanor grundläggs, konstaterade han.

Tackade bordtennisklubbarna

Både Mattias Peterson (C) och kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt passade på att tacka bordtennisföreningarna i Upplands-Bro för deras delaktighet i arbetet. I sitt inledningstal välkomnade Hannah Rydstedt speciellt föreningarnas representanter.

– Från Bro IK har Olle Eklund och Rickard Byström deltagit i planeringen och från Tibble Kungsängen bordtennisklubb är det Roy Westin och Per Rosin, berättade hon.

Man och kvinna på byggarbetsplats.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) tillsammans med Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef .

Klar till sommaren 2020

Den nya sporthallen, som väntas vara klar sommaren 2020, är en fullstor hall anpassad för bordtennis. Målet är att bordtennisen i Upplands-Bro ska få förutsättningar att utvecklas, men hallen ska vara flexibel och även kunna nyttjas för andra sporter och evenemang. Den nya sporthallen ger också möjlighet att arrangera större tävlingar.

Hallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och byggs av Kultur- och fritidskontorets upphandlade entreprenör Winge Byggnads AB.

Kvinna håller upp illustration på sporthall.

Så här är det tänkt att sporthallen ska se ut när den blir klar.

Fat med efterrätt.

Efter spadtaget bjöds det på somriga tilltugg i solen.

Relaterade nyheter

Upp