28MAJ2019

Förskolorna fick besök av lärarstudenter från Arizona

Tisdagen den 21 maj fick förskolor och förskoleklasser i Upplands-Bro besök av en grupp lärarstudenter från Arizona i USA. Efter studiebesöket kunde våra gäster konstatera att såväl pedagogiken som skolmiljöerna skiljer sig stort från hemlandet, och att det fanns mycket i vårt sätt att arbeta som de kunde dra lärdom av.

Gruppbild av människor i en utställningslokal.

Lärarstudenter från USA besöker förskolornas utställning om trumgräshoppan i Kulturhuset i Kungsängen. Foto: Upplands-Bro kommun

Under ett studiebesök i Upplands-Bro fick lärarstudenter mot yngre åldrar, från Northern Arizona University i Flagstaff, ta del av kommunens undervisningssystem. Efteråt samlades alla i kommunhuset i Kungsängen för att dela med sig av sina erfarenheter.

Alla var otroligt nöjda och glada med sina besök, om än lite trötta efter många intryck. En student, som ska bli lärare i en av skolorna i ett av regionens reservat för native americans, var djupt berörd över hur barnen formades till att få tänka själva och få uttrycka sig – något som hon funderade på hur hon som blivande lärare kunde applicera och införa i förskolorna i reservatet.

Fascinerade över barnens inflytande

Studenterna var fascinerade av att se det inflytande barnen och eleverna hade i den undervisning som bedrevs, att de hade ett stort talutrymme och att deras tankar och hypoteser togs på allvar. De såg att barnen i både förskoleklasserna och förskolan fick pröva sig fram, samarbeta och uppmuntrades av förskollärarna att ta reda på mer och på olika sätt. De fick ta del av det transdisciplinära lärandet som sker i verksamheterna.

De var också imponerade av hur man tar tillvara på naturen och kan skifta och kombinera både inne och ute i undervisningen. Förskolegårdarna och skolgårdarna var även någonting de tyckte var mycket bättre än i USA.

Relaterade nyheter

  • 9 SEP 2020
    I projektet Solelever har skolklasser från Upplands-Bro, Sigtuna och Håbo kommuner lärt sig om solenergi. Det är ett samarbete med kommunernas energi- och klimatrådgivning och Naturskyddsföreningen. Nu har erfarenheterna samlats i...
  • 9 SEP 2020
    Unga i Upplands-Bro väljer i högre grad bort alkohol jämfört med genomsnittet i Stockholms län och färre än snittet uppger att de har provat narkotika. En hög andel av niorna tycker att livet är härligt att leva. Samtidigt är det en...
  • 8 SEP 2020
    Är du ute efter ett spännande och pedagogiskt intressant yrke med stora möjligheter till jobb efter avslutad utbildning? I januari 2021 rullar nästa omgång av trafiklärarutbildningen igång i Kungsängen. Ansök nu!
Upp