21MAJ2019

Fortsatt bra företagsklimat i Upplands-Bro

Företagen tycker att företagsklimatet i Upplands-Bro är bra. Upplands-Bro kommun får det sammanlagda betyget 4,0 av 6 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i Sverige. Endast Solna kommun är bättre i Stockholms län.

Upplands-Bro placerar sig fortsatt i toppen i Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i kommunen.

– Resultaten från undersökningen visar att företagarna i Upplands-Bro särskilt uppskattar kommunens information, servicen till företagen och dialogen med kommunen, säger Marcus Nybom, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Högst sammanfattande omdöme i Stockholms län får Solna (4,1), tätt följda av Upplands-Bro (4,0).

– De vanligaste kontakterna som företagen har med sin kommun är med tjänstemän i tillstånds- och tillsynsärenden. Att arbeta med vägledande myndighetsutövning, korta handläggningstider och att öka tjänstemännens förståelse för företagens vardag förbättrar företagsklimatet. Solna och Upplands-Bro kan tjäna som förebilder för länets kommuner inom de områdena, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 24 september.

– Upplands-Bro har klättrat stadigt i svenskt näringslivs rankingar under de senaste åren. Näringslivsfrågan är prioriterad i kommunen och kommunens företagare är en viktig del i kommunens fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

Läs mer om undersökningen

Ta del av enkätresultaten och mycket annan information på www.foretagsklimat.se.

Över 30 000 företagare har deltagit i undersökningen.

Diagram

Sammanfattande omdöme av näringslivsklimatet i Upplands-Bro.

Relaterade nyheter

  • 4 OKT 2019
    Hur fungerar en offentlig upphandling? Och hur gör du som företagare för att lämna anbud i en offentlig upphandling? Det var två av huvudfrågorna under kommunens lunchmöte om upphandling som arrangerades den 3 oktober.
  • 2 OKT 2019
    Från och med i år arrangerar Upplands-Bro kommun en årlig nyföretagarlunch för att välkomna nya företag till kommunen. Syftet med lunchen är att ge en överblick över vad kommunen kan erbjuda nya företagare, och ge företagen en möjlighet...
  • 24 SEP 2019
    Näringslivsklimatet i kommunen tillhör toppskiktet i Sverige. För andra året i rad placerar sig Upplands-Bro kommun på plats 16 av 290 kommuner i Sverige. Det visar en färsk ranking publicerad av Svenskt Näringsliv.