21MAJ2019

Fortsatt bra företagsklimat i Upplands-Bro

Företagen tycker att företagsklimatet i Upplands-Bro är bra. Upplands-Bro kommun får det sammanlagda betyget 4,0 av 6 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i Sverige. Endast Solna kommun är bättre i Stockholms län.

Upplands-Bro placerar sig fortsatt i toppen i Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i kommunen.

– Resultaten från undersökningen visar att företagarna i Upplands-Bro särskilt uppskattar kommunens information, servicen till företagen och dialogen med kommunen, säger Marcus Nybom, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Högst sammanfattande omdöme i Stockholms län får Solna (4,1), tätt följda av Upplands-Bro (4,0).

– De vanligaste kontakterna som företagen har med sin kommun är med tjänstemän i tillstånds- och tillsynsärenden. Att arbeta med vägledande myndighetsutövning, korta handläggningstider och att öka tjänstemännens förståelse för företagens vardag förbättrar företagsklimatet. Solna och Upplands-Bro kan tjäna som förebilder för länets kommuner inom de områdena, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 24 september.

– Upplands-Bro har klättrat stadigt i svenskt näringslivs rankingar under de senaste åren. Näringslivsfrågan är prioriterad i kommunen och kommunens företagare är en viktig del i kommunens fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

Läs mer om undersökningen

Ta del av enkätresultaten och mycket annan information på www.foretagsklimat.se.

Över 30 000 företagare har deltagit i undersökningen.

Diagram

Sammanfattande omdöme av näringslivsklimatet i Upplands-Bro.

Relaterade nyheter

  • 13 DEC 2019
    En topplacering i landet när det kommer till att ge service till företag . Ett högt betyg till kommunens näringslivsklimat och en ny företagsetablering, i snitt varannan dag, under hela året. Det är några exempel på det positiva...
  • 12 DEC 2019
    Nu finns ett nytt av Upplands-Bro kommuns näringslivsbilaga ute. Bilagan skickas till alla hushåll och företag i kommunen via tidningen Upplands-Brodirekt.
  • 9 DEC 2019
    Hjalmar Bengtsson Raymond, vd för Nybroplans Express, berättade om företaget och visade upp verksamheten för politiska sekreterare Marcus Sköld (M), näringslivschef Marcus Nybom och näringslivsutvecklare Nassim Nyholm, fredagen den...