14MAJ2019

Många ville diskutera etableringsmöjligheter i kommunen

Är ditt företag på jakt efter ny mark eller nya lokaler? Eller är ditt företag intresserade av att sälja mark eller hyra ut lokaler? Det var två av frågeställningarna som stod på agendan under Arena för tillväxt – en näringslivsträff med fokus på etableringsmöjligheter i kommunen.

Henric Carlson, planchef, Upplands-Bro kommun.

Ståbord, roll-ups, kommunala tjänstemän och företagare fyllde Bro Parks konferenslokal under Arena för tillväxt. Syftet med träffen är att visa på olika etableringsmöjligheter i kommunen och ge olika intressenter möjlighet att träffas och nätverka.

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M) inledde med att hälsa alla besökare välkomna.

– Vi är en kommun som gjort en resa. Så sent som 2009 rankades vi i botten i nationella näringslivsmätningar. Idag är vi på plats 16 i Sverige. Och det är mycket på grund av er, säger Fredrik Kjos (M).

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), lyfte kommunens företagare.

Aktuella planförslag

Efter inledningen tog kommunens planchef Henric Carlson över och berättade om aktuella planförslag i kommunen. Henric lyfte också frågan om hur kommunen, redan i planprocessen, jobbar för att försöka ge företagare goda etableringsmöjligheter.

Därefter var det företagarnas tur att stå i centrum. Ett stort antal företag turades om att genomföra korta företagspresentationer. Presentationerna var ett uppskattat inslag och gav en bra översiktsbild över etablerings- och samarbetsmöjligheter.

Kartor och etableringsmöjligheter skärskådades under Arena för tillväxt.

Mingel

Näringslivsträffen avslutades med en utställning och mingel där företagarna fick möjlighet att ytterligare presentera sin verksamhet och knyta kontakter.

– Upplands-Bro är en expansiv kommun och Arena för tillväxt är en bra möjlighet för företagare att få visa upp sig, knyta kontakter och hålla sig uppdaterade om vad som är på gång i kommunen, säger Marcus Nybom, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

Arena för tillväxt arrangerades på Bro Park torsdagen den 9 maj och lockade drygt 70 besökare.

Kommunens näringslivschef, Marcus Nybom, är nöjd med näringslivsträffen.

Relaterade nyheter

  • 12 JUN 2019
    Omkring 80 företagare deltog i kommunens sommarmingel på Almare Stäket. Samarbete och utvecklingen av Bro stod på agendan när kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M) och kommunens nya kommundirektör, Ida Texell, tog till or...
  • 21 MAJ 2019
    Företagen tycker att företagsklimatet i Upplands-Bro är bra. Upplands-Bro kommun får det sammanlagda betyget 4,0 av 6 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i Sverige. Endast Solna kommun är bättre i Stockholms...
  • 2 MAJ 2019
    Destinys care – så heter vinnaren av priset Årets företag – som delades ut på Upplands-Brogalan i fredags. Företaget, som ligger i Norrboda, är en privat utförare av hemtjänst och har hög kompetens och lång erfarenhet av åldrande,...