8MAJ2019

Få guidning av Parasporten på Kungsfesten

Parasport Stockholm finns på plats på Kungsfesten den 25 maj för att hjälpa dig med funktionsvariation att hitta din idrott! Kom och berätta vad du är intresserad av så så får du veta vilka möjligheter som finns.

Mikael Åkerberg är idrottskonsulent på Parasport Stockholm. Här spelar han goalball, som är en lagidrott för personer med nedsatt eller ingen syn.

Mikael Åkerberg spelar själv goalball, som är en lagidrott för personer med nedsatt eller ingen syn.

På Kungsfesten hittar du Mikael Åkerberg, idrottskonsulent på Stockholms Parasportförbund, som är där för att ge dig med funktionsnedsättning personlig vägledning för att hitta en lämplig idrottsaktivitet. Du som har en funktionsvariation eller är förälder/närstående är välkommen för att få tips och rådgivning!

-Idrott och fysisk aktivitet är viktigt för alla, men eftersom vi vet att personer med funktionsnedsättning generellt är mindre spontant fysiskt aktiva blir en organiserad aktivitet extra viktigt. Idrott ger också ökat självförtroende, möjlighet att träffa förebilder med liknande funktionsnedsättning och därigenom inspiration att utmana sina egna gränser, säger Mikael Åkerberg.

Han har själv en idrottsbakgrund inom goalball, som är en lagidrott för personer med nedsatt eller ingen syn.

Parasport Stockholm fungerar som stödorganisation för sina 70 medlemsföreningar med har också ett viktigt uppdrag att vara en länk mellan idrottsföreningarna och individen.

-Vi åker ut i kommunerna kanske tio gånger per år, men det blir oftare och oftare. Det är också många som mejlar för att fråga var de kan idrotta, säger Mikael Åkerberg.

Det kommer även att finnas en hinderbana för rullstol på Kungsfesten. Parasporten tillsammans Upplands-Bro kommun står för aktiviteten. Alla är välkomna att testa sin skicklighet att manövrera.

Kungsfesten arrangeras den 25 maj kl 11.00-15.00 på Kungsängens IP. Mer information finns på Kungsfestens webbplats.

Parasporten Stockholm webbplats.

Några idrottsaktiviteter nära Upplands-Bro

Innebandy, Kungsängens IF

Basket, FUBB

Bowling, BK Bus, Järfälla

Golf, Järfälla och Sollentuna

Friidrott, Sollentuna

Handboll, Sollentuna

Det finns fler verksamheter som Parasport Stockholm kan tipsa om och ibland behöver man även resa lite längre när det gäller att hitta en passande grupp inom Parasporten.

Få fler idrottstips på Fritidsnätet

Fritidsnätet är en webbplats som informerar om aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna som behöver extra stöd i Stockholms län. Här hittar du även exempel på idrott och motion som fungerar för dig med behov av extra stöd.

www.fritidsnatet.se

Relaterade nyheter

  • 3 OKT 2019
    Höstlovet närmar sig med stormsteg! Här kommer årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter under vecka 44: Konstskola, skräckteater, bio, halloweenfest, bågskytte, keramikkurs, stallhäng och mycket mer.
  • 30 SEP 2019
    Drömjobb och demokrati var temat när det bjöds på talkshow på Stora scenen i Kulturhuset i fredags. Kvällens värd Barakat B Ghebrehawariat alias Demokratiagenten samtalade med tre unga kreatörer – en poet, en dansare och en youtuber...
  • 10 SEP 2019
    Efter en regnig start på dagen lättade äntligen molntäcket och solen sken över både den nyinvigda aktivitetsparken och alla besökare som hade kommit för att fira 2019 års upplaga av Fest i byn i Bro centrum.