26APR2019

Bertil Axelsson avtackades efter 60 år i kommunen

Bertil Axelsson (C) avtackades högtidligt efter 60 år i kommunens tjänst på kommunfullmäktiges sammanträde den 24 april.

Bertil Axelsson, till vänster i bild, avtackas av Anders Åkerlind, ordförande i kommunens presidium. Han får en bukett med blågula blommor och ett paket.

Bertil Axelsson (t v) avtackas av Anders Åkerlind, ordförande i kommunens presidium.

Kommunfullmäktiges senaste sammanträde avslutades med en högtidlig avtackning av en nestor i Upplands-Bro kommun – Bertil Axelsson (C). Bertil Axelsson har hunnit fylla 95 år och har fram till nu varit en av kommunens åtta revisorer.

Efter valet 2018 meddelade han att han inte skulle fortsätta som revisor och då tog kommunens presidium initiativ till en avtackning för att hylla hans insatser.

Bertil Axelsson kom till Kungsängen 1950 när han började arbeta på Örnäsprodukter, först som ekonom och senare som vice VD.

I slutet av 1950-talet fick han sitt första kommunala uppdrag som ersättare i skolstyrelsen och därefter har det blivit 40 år av kommunala uppdrag, 24 år som ledamot i kommunfullmäktige och 16 år som revisor.

Bertil Axelsson har suttit i kommunstyrelsen och i kommunens arbetsutskott samt varit ordförande i kommunstyrelsen 1977–1980.

Anders Åkerlind (M), ordförande i kommunens presidium, överräckte en vacker bukett i blått, gult och orangea och ett paket, som innehöll glas från Glasbolaget.

Efter blomsterutdelningen fick Bertil Axelsson en varm hyllning från ett enat fullmäktige som stod upp och applåderade.

På frågan om det kommer att bli skönt att få mer tid till annat blir svaret något överraskande:

– Tvärtom tycker jag. Jag kommer nog att fortsätta att gå på fullmäktige för att jag är intresserad.

Relaterade nyheter

Upp