23APR2019

Här kan du fira valborg 2019

UPPDATERING! På grund av brandrisken kommer brasorna inte att tändas under valborgsfirandet i år. Firandet i övrigt sker som planerat. I Kungsängen bjuder Tibble Sjöscoutkår på fackeltåg, lotterier, kafé, ponnyridning, uppträdande och vårtal. I Håbo-Tibble Kyrkby ordnar Håbro IF och Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening valborg med musik, mat och fikaservering vid Klockardalens IP.

Två barn framför majbrasa.

Foto: Mostphotos

Här hittar du årets majbrasor i Upplands-Bro:

Kungsängen

Traditionellt firande med scenuppträdanden, vårtal, lotterier, kafé, sockervadd och popcorn, ponnyridning, fiskdamm, 5-kamp med mera.

Plats: Korsängen (gräsplanen bredvid baseballplanen mellan Bygdegårdsvägen, Skolvägen och Enköpingsvägen).

Det går att åka buss från Kungsängen Station till Bygdegårdsvägen.

Parkering finns (Ekhammarhallen/Tennishallen samt vid Upplands-Bro Gymnasium), dock begränsat. Parkeringsförbud på Festplatsen och trafikerade vägar (Skolvägen, Bygdegårdsvägen eller Enköpingsvägen)

 Tid: 30 april, kl 18.00–22.00. Brasan tänds kl 20.00.

Arrangör: Tibble Sjöscoutkår.

Bro

Traditionellt valborgsfirande med brasa, mat och fikaservering.

Plats: Klockardalens IP i Håbo-Tibble kyrkby.

Tid: 30 april, från kl 19.00. Brasan tänds med fackeltåg kl 21.00.

Arrangör: Håbro IF och Håtuna Håbo-Tibble Hembygdsförening.

Observera att ingen eld kommer att arrangeras på Råbyplan i Bro detta år.

Relaterade nyheter

  • 29 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
Upp