19MAR2019

Eld- och ljusshow inleder Earth Hour i Bro

Lördagen den 30 mars uppmärksammas Earth Hour runt om i världen. I Bro inleds klimatmanifestationen med en sprakande eld- och ljusshow av gycklargruppen Trix.

Gycklargruppen Trix.

PROGRAM

Måndag 25/3 - Fredag 5/4

Utställning: Energi och klimat – en utställning i biblioteket i Bro och en utställning i Kontaktcenter i Kungsängen.

Torsdag 28/3

14.00-19.00: Solenergi! Invånare är välkomna till Kontaktcenter i Kungsängen för dialog med både energirådgivare samt tjänstepersoner från bygglovsavdelningen, om möjligheter till installation av solceller.

Lördag 30/3

20.00: Trix bjuder på ljusshow i Bro centrum på torget framför Brohuset.

20.30: Välkomna in till Nyfiket där vi börjar Earth hour-timmen med att Mattias Petersson (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, håller tal om kommunens miljö- och hållbarhetsarbete. 

20.45: Framtidens artister, gruppen Mind of Mark som består av Mark, Olle, Kenny och Oscar, musikelever från vår musikprofil på UBG, spelar akustiskt för oss under Earth hour-timmen.

Klimatsmart mat

Under lördagskvällen kommer Nyfiket att ha kvällsöppet och duka fram en klimatsmart meny till bra priser.

Välkomna att delta vid Earth Hour 2019!

Om Earth Hour

Earth Hour är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan.

www.earthhour.com

Relaterade nyheter

  • 17 OKT 2019
    Ekologisk mat på hälften av alla tallrikar som tillagas i kommunens kök. En intern miljöutbildning för alla kommunens anställda och deltagande i programmet Grön flagg på kommunens förskolor. Det är tre exempel på initiativ som gjort...
  • 30 SEP 2019
    Funderar du på att installera en eldstad i vinter? Tänk då på att det krävs bygganmälan eller bygglov!
  • 10 SEP 2019
    Upplands-Bro kommun uppmanar alla fastighetsägare att göra radonmätning i sina bostäder. Mätningen ska pågå i minst två månader under eldningssäsongen, som sträcker sig från den 1 oktober till den 30 april.