19FEB2019

Ny mötesplats för vuxna med funktionsvariationer

Nu är Trappan – en mötesplats för vuxna med funktionsvariationer invigd. Invigningen ägde rum tisdagen den 12 februari, i Trappans lokaler vid Ekhammarskolan.

Klicka på bilden för att se ett riktigt "klipp" från invigningen.


Pyssla, umgås och musik

På Trappan kan besökare träffa vänner, pyssla, fika, spela spel, pingis och sjunga karaoke eller bara umgås. Varje kväll har ett givet tema. Under invigningskvällen var temat passande nog ”Alla hjärtans dag”.

– Här finns det bra möjligheter att skapa gemenskap, erbjuda olika aktiviteter och ha kul tillsammans. Tanken är att vi ska erbjuda något för alla, säger Martin Normark (L), ordförande i socialnämnden.

En slips i två delar

Under invigningen minglade Trappans personal med kommunanställda, inbjudna gäster, politiker, besökare och andra nyfikna.

Socialnämndens ordförande, Martin Normark (L) och ordföranden för Kultur- och fritidsnämnden, Mattias Peterson (C), invigde genom en minst sagt ovanlig typ av bandklippning - som slutade med att Petersons slips klipptes itu i två delar.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna upp den här verksamheten och dessutom kunna göra det i ändamålsenliga lokaler. Aktiviteterna är utformade utifrån besökarnas egna önskemål - vilket jag tycker är extra kul, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Trappan kommer att ha öppet en gång i månaden, mellan klockan 17.00-20.00.

Här hittar du mer information om Trappan

Relaterade nyheter

  • 20 JUN 2019
    Varje år hålls ett traditionsenligt midsommarfirande på Vävnadsvägen för deltagare inom Daglig verksamhet. På plats finns då de allra flesta deltagare, samt medarbetare och övriga inbjudna gäster. I år besökte närmare 100 personer...
  • 21 MAJ 2019
    Måndagen den 20 maj startade Internationella Seniorkampen med närmare 400 anmälda 65-plussare från Sverige och Tyskland. Seniorkampen anordnas på initiativ av förebyggande enheten för äldre i Upplands-Bro kommun – och i år för allra...
  • 17 APR 2019
    För två år sedan började socialtjänsten i kommunen att arbeta på ett nytt sätt för att göra barn delaktiga i utredningar. Då skapade Barn- och ungdomsenheten häftet ”Min utredning”, där barn på ett enklare och tydligare sätt fick medverka...