17JAN2019

Kontrakt undertecknat för ny sporthall – byggstart i vår

Kultur- och fritidskontoret har nu skrivit kontrakt med entreprenören Winge Byggnads AB – och därmed är vi ett stort steg närmare en ny stor sporthall i kommunen. Byggstart kommer att ske nu under våren.

Magnus Wiberg och Martin Windolf från Winge Byggnads AB, kommunens projektledare Lars Björketun, byggprojektledare Emil Johansson från Byggstyrning i Mälardalen AB samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt visar upp modellen av den nya sporthallen.

Magnus Wiberg och Martin Windolf från Winge Byggnads AB, kommunens projektledare Lars Björketun, byggprojektledare Emil Johansson från Byggstyrning i Mälardalen AB samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt visar upp modellen av den nya sporthallen. Foto: Martin Zettersten

Beslut är sedan tidigare taget att en fullstor sporthall anpassad för bordtennis ska byggas intill Kungsängens sporthall vid Upplands-Brogymnasiet. Hallen blir flexibel och kommer även att kunna nyttjas för andra sporter och evenemang. Hallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och nu har även kontrakt skrivits med Winge Byggnads AB. Ett första spadtag kommer att ske under våren.

– Jag är väldigt glad att det här äntligen blivit av och att invånarna kan få den här fantastiska hallen, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Byggentreprenörens representant Magnus Wiberg och Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef, skriver under kontraktet.

Byggentreprenörens representant Magnus Wiberg och Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef, skriver under kontraktet.

– På Kultur- och fritidskontoret är vi jätteglada att vi äntligen fått gå vidare med det här projektet. Vi har kommit en bit på vägen mot att tillgodose föreningarnas behov av hallar, säger Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Med en hallyta på 1716 kvadratmeter, fyra omklädningsrum och läktarkapacitet för 300 personer blir hallen en stor investering från kommunens sida. Hallen och dess omgivning ska vara rustad så att relevant service kan erbjudas vid större evenemang. Projektet är både en satsning på framför allt barn och ungdomar samt en del i kommunens trygghetsarbete.

I kommunen finns i dag två föreningar med bordtennis på programmet: Bro IK och Tibble Kungsängens BTK. Lokalfrågan för dessa föreningar, som har diskuterats under en längre tid, får nu också en lösning.

Relaterade nyheter

Upp