17JAN2019

Kontrakt undertecknat för ny sporthall – byggstart i vår

Kultur- och fritidskontoret har nu skrivit kontrakt med entreprenören Winge Byggnads AB – och därmed är vi ett stort steg närmare en ny stor sporthall i kommunen. Byggstart kommer att ske nu under våren.

Magnus Wiberg och Martin Windolf från Winge Byggnads AB, kommunens projektledare Lars Björketun, byggprojektledare Emil Johansson från Byggstyrning i Mälardalen AB samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt visar upp modellen av den nya sporthallen.

Magnus Wiberg och Martin Windolf från Winge Byggnads AB, kommunens projektledare Lars Björketun, byggprojektledare Emil Johansson från Byggstyrning i Mälardalen AB samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt visar upp modellen av den nya sporthallen. Foto: Martin Zettersten

Beslut är sedan tidigare taget att en fullstor sporthall anpassad för bordtennis ska byggas intill Kungsängens sporthall vid Upplands-Brogymnasiet. Hallen blir flexibel och kommer även att kunna nyttjas för andra sporter och evenemang. Hallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och nu har även kontrakt skrivits med Winge Byggnads AB. Ett första spadtag kommer att ske under våren.

– Jag är väldigt glad att det här äntligen blivit av och att invånarna kan få den här fantastiska hallen, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Byggentreprenörens representant Magnus Wiberg och Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef, skriver under kontraktet.

Byggentreprenörens representant Magnus Wiberg och Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef, skriver under kontraktet.

– På Kultur- och fritidskontoret är vi jätteglada att vi äntligen fått gå vidare med det här projektet. Vi har kommit en bit på vägen mot att tillgodose föreningarnas behov av hallar, säger Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Med en hallyta på 1716 kvadratmeter, fyra omklädningsrum och läktarkapacitet för 300 personer blir hallen en stor investering från kommunens sida. Hallen och dess omgivning ska vara rustad så att relevant service kan erbjudas vid större evenemang. Projektet är både en satsning på framför allt barn och ungdomar samt en del i kommunens trygghetsarbete.

I kommunen finns i dag två föreningar med bordtennis på programmet: Bro IK och Tibble Kungsängens BTK. Lokalfrågan för dessa föreningar, som har diskuterats under en längre tid, får nu också en lösning.

Relaterade nyheter

  • 16 JUL 2019
    Forntid möter nutid när gruppen Ingrid Olterman Dans tar med publiken på en unik upplevelse på historisk mark i föreställningen Dans på Rösaring. På Arkeologins dag, söndagen den 25 augusti, ges två föreställningar – där även publiken...
  • 17 JUN 2019
    Söndagens hopptävlingar på kommunens ridanläggning i Bro inleddes med avtäckning av den offentliga konst som placerats vid entrén till anläggningen. På den lilla stallbacken välkomnas nu besökarna av fyra små betonghästar, som man...
  • 12 JUN 2019
    Vi väver, stickar, syr, virkar och broderar i Upplands-Bro – detta är temat för sommarens stora textilutställning i Konsthallen. Under invigningen fanns mästerspinnaren och vävaren Stefan Moberg på plats vid sin vävstol. Kultur- och...