15JAN2019

Derun representerar Upplands-Bro i Funkisfestivalen

Derun Amin vann deltävlingen av Funkisfestivalen i Upplands-Bro kommun. Det innebär att han kommer att delta i en av de två semifinaler som hålls i Stockholm i april. Den rikstäckande finalen hålls i augusti, även den i Stockholm.

Derun Amin representerar Upplands-Bro kommun i Funkisfestivalen.

Derun Amin representerar Upplands-Bro kommun i Funkisfestivalen. Bilden är från 2017 där Derun även deltog. Foto: Anna Malm Kelfve

Funkisfestivalen är Sveriges största meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011, sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på någon nivå.

Nytt för i år var att deltävlingen hölls på Stora Scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Nytt var även att publiken röstade fram vinnaren, som alltså blev Derun Amin. Han framförde bidraget Uptown girl och vann publikens hjärta.

Relaterade nyheter

  • 17 APR 2019
    För två år sedan började socialtjänsten i kommunen att arbeta på ett nytt sätt för att göra barn delaktiga i utredningar. Då skapade Barn- och ungdomsenheten häftet ”Min utredning”, där barn på ett enklare och tydligare sätt fick medverka...
  • 19 FEB 2019
    Nu är Trappan – en mötesplats för vuxna med funktionsvariationer invigd. Invigningen ägde rum tisdagen den 12 februari, i Trappans lokaler vid Ekhammarskolan.
  • 4 FEB 2019
    020-555 666. Det är telefonnumret till telefonlinjen ”Välj att sluta”, som ska hjälpa personer som vill sluta utöva våld i nära relationer. Idag, 4 februari öppnar telefonlinjen som är ett samarbete mellan länsstyrelserna i Stockholm...