29OKT2018

Ungdomar diplomerades i hopp, inkludering och trygghet

Efter tre intensiva månader tog 27 ungdomar inom Fryshusets verksamhet H.I.T emot diplom för en väl genomförd juniorutbildning. H.I.T står för hopp, inkludering och trygghet och är ett projekt med syfte att få unga att upptäcka och utveckla sina drivkrafter.

Bild från ett av utbildningstillfällena.

Smörgåsar, kaffe och kakor, sponsrat från ICA i Bro, stod uppradade på bänken i Fryshusets lokal i Broskolan. Bredvid låg diplomen och ett stort fång med rosor. Vid femtiden när skoldagen slutat och jobbet avrundats droppade förväntansfulla juniorer och representanter från ICA, Polisen, Brandkåren och Upplands-Bro kommun in för att fira. De har alla varit en del av utbildningen.

Kommundirektör Maria Johansson och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) höll tal och lyfte hur viktig ungdomarnas insats är för kommunen.

- Att se så många fantastiska ungdomar som aktivt valt att engagera sig i sin hemort Bro och i sig själva är stort. De har alla möjligheter att lyckas väl på sin fortsatta resa i livet, och de påverkar sin omgivning i sina roller som positiva förebilder. De både kan och vill, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Juniorutbildningen är en del i Fryshusets och Upplands-Bro kommuns partnerskap och har genomförts med kommunens verksamheter, polisen och brandkåren. Deltagarna har lärt sig första hjälpen, livräddning, brandsläckning och konflikthantering. De har också fördjupat sig i frågor om jämställdhet, konsekvenstänkande, lag och rätt, samarbete och feedback.

För att klara av utbildningen krävs en hög närvaro och ett stort engagemang. Något som hela gruppen visat prov på. Syftet är att ge unga verktyg för att ta en mer aktiv del av samhället, och verka som positiva förebilder för andra unga.

- Genom utbildningen vill vi göra det möjligt för unga att förändra sin och andras framtid. Unga sitter på nyskapande lösningar och har en enorm drivkraft som ska ges utrymme och tas tillvara på. Vårt uppdrag är att ge dem rätt verktyg och kunskap för att de ska kunna skapa den förändring de önskar, säger Linda Hultberg, verksamhetssamordnare på Fryshuset.

Efter diplomeringen kommer juniorerna tillsammans med förra årets juniorer fortsätta verka för positiva förändringar i Bro. Under höstlovet arrangerar de till exempel en dans-workshop och en fotbollsturnering för unga mellan 13 och 20 år.

Bilder

Brandsläckning är en av aktiviteterna som ungdomarna fått lära sig.

Även livräddning har stått på schemat.

Diplomutdelning.

Relaterade nyheter

  • 5 AUG 2020
    Spridningen av coronaviruset och konsekvenserna för hälsa, välmående och ekonomi kan skapa oro som påverkar vardagen negativt. Nu har region Stockholm tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för den som vill lära sig att hantera...
  • 28 JUL 2020
    För att visa sitt stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
  • 16 JUL 2020
    Sedan sprängningen i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett brett polisiärt arbete i området i tät samverkan med kommunens organisation och verksamheter. Den förstärkta polisnärvaron kommer att fortsätta en tid framöver, skriver polisen...
Upp