18OKT2018

Pressmeddelande från Allianspartierna i Upplands-Bro: Allianspartierna tar över styret av Upplands-Bro

Allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har tagit över styret av Upplands-Bro och kommer att leda kommunen de kommande åren.

Från vänster: Fredrik Kjos (M), Martin Normark (L), Lisa Edwards (C) och Jan Stefanson (KD).

Fokus kommer att läggas på att skapa trygghet i kommunen, få ordning och reda på ekonomin, ett hållbart samhällsbygge, en bättre skola, ett ännu starkare lokalt näringsliv och en ökad valfrihet.

  • – Vi ser fram emot att tillsammans ta tag i de samhällsutmaningar som Upplands-Bro står inför. Allianspartierna är ett naturligt val av samarbetspartners eftersom vi står varandra nära i många politiska frågor, säger Fredrik Kjos (M).

Moderaterna och Liberalerna har haft ett nära samarbete i opposition sedan valet 2014. Kristdemokraterna och Centerpartiet ingick under 2014 – 2018 ett blocköverskridande samarbete med S och MP, men har många perioder dessförinnan samarbetat i alliansen.

  • – Det har visat att vi jobbar bra ihop, säger Martin Normark (L).
  • – Samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet föregående mandatperiod fungerade väl men nu står vi efter valet i ett helt annat läge där allianspartierna tillsammans vunnit stöd hos väljarna som kommunens största block, säger Jan Stefansson (KD).
  • – När man styr en kommun tillsammans med andra partier tvingas man till många kompromisser. Det underlättar när man tycker lika i många frågor vilket vi allianspartier gör, avslutar Lisa Edwards (C).

Namnet på det nya styret kommer att vara Alliansen i Upplands-Bro och ledas av Fredrik Kjos (M).

Kontakt

Fredrik Kjos (M)
fredrik.kjos@upplands-bro.se
Tfn 072-178 81 56 eller 072-222 11 81

Martin Normark (L)
martin.normark@liberalerna.se
Tfn 070-529 49 03

Jan Stefanson (KD)
jan.stefanson@kristdemokraterna.se
Tfn 076-007 82 58

Lisa Edwards (C)
lisa.edwards@upplands-bro.se
Tfn 073-960 42 80

Relaterade nyheter

Upp