25SEP2018

Företagsmingel och full galopp på Bro Park

I söndags arrangerades Stockholm Cup International - årets höjdpunkt på galoppbanan Bro Park i Bro. Många hade samlats för att mingla och njuta av hästtävlingarna. Kommunen var på plats och träffade företagare och besökare och delade för första gången ut Upplands-Bro kommuns stora pris.

Vinnaren av Upplands-Bro kommuns stora pris.

– Över 60 företagare har deltagit i kommunens företagsmingel. Den här tävlingen är ett bra tillfälle för besökare och företagare att få träffa kommunen och prata utveckling och näringslivsfrågor, säger Nina Rönnberg, tf näringslivschef.

Kommunens stora pris

Kommundirektör Maria Johansson var på plats och delade, tillsammans med Nina Rönnberg, för första gången ut Upplands-Bro kommuns stora pris. Ett pris som tilldelades vinnaren i lopp fem. Den lyckliga vinnaren blev den treårige irlandsimporten Bubby Bob.

Priset bestod av ett fint hästtäcke och en glasskål och delades ut till den vinnande hästens ägare.

– Att olika evenemang arrangeras i Upplands-Bro har stor betydelse för kommunen och kommunens utveckling. Bro Parks galopptävlingar bidrar till att skapa en attraktiv kommun att besöka, bo och verka i, och kommunen marknadsförs, säger Maria Johansson.

Samhällsbyggnadskontoret var också på plats och visade upp en modell över Rankhusområdet och svarade på frågor om kommunens utveckling inom samhällsbyggnadsområdet.

Rankhus

Dagens stora vinnare

Huvudtävlingen då? Det stora loppet vanns av den brittiske storfavoriten Thundering Blue.

– Det är inte svårt att rida lopp när man sitter på en häst som Thundering Blue. Han gjorde det väldigt enkelt idag, berättade jockeyn Fran Berry efter segern.

Ägare Clive Washbourn var lika glad som omtumlad i vinnarcirkeln efter den stora segern.

– Jag älskar Sverige och vi har fått ett enormt välkomnande de senaste dagarna, sade ägaren, som lovade att bjuda alla på segerfest senare på kvällen.

Om tävlingen

Stockholm Cup International är en av Sveriges största hästtävlingar, med en total vinstsumma på över en miljon kronor. 1995 fick löpningen gruppstatus i och med att den blev grupp 3-tävling. Löpningen har aldrig vunnits av någon svenskuppfödd häst sedan den fick gruppstatus.

2017 flyttades tävlingarna från Täby Galopp till Bro Park.

Mingelbilder

Nina Rönnberg, tf. näringslivschef och Maria Johansson, kommundirektör delar ut priset Upplands-Bro Kommuns stora pris.

Henric Carlsson, planchef svarar på frågor om kommunens utveckling.

Juryn för tävlingen ”Best dressed” bestod av Marcus Sköld, Kontaktcentermedarbetare, Nina Rönnberg, Tf Näringslivschef, Sven-Olof Näslund, Tf Samhällsbyggnadschef och i mitten den glada vinnaren Tina Henriksson.

Ulf Paulin, guide Bro Park och Carina Brydling, krögare på Bro Park.

Relaterade nyheter

  • 31 OKT 2019
    Vad gäller när det kommer till uthyrning av kommersiella lokaler? Och vilka prioriterade planuppdrag finns i kommunen? Det var två av frågorna som besvarades under näringslivslunchen i kommunhuset den 30 oktober.
  • 4 OKT 2019
    Hur fungerar en offentlig upphandling? Och hur gör du som företagare för att lämna anbud i en offentlig upphandling? Det var två av huvudfrågorna under kommunens lunchmöte om upphandling som arrangerades den 3 oktober.
  • 2 OKT 2019
    Från och med i år arrangerar Upplands-Bro kommun en årlig nyföretagarlunch för att välkomna nya företag till kommunen. Syftet med lunchen är att ge en överblick över vad kommunen kan erbjuda nya företagare, och ge företagen en möjlighet...