20SEP2018

Årets Upplands-Brokonstnär ställer ut i Kulturhuset

På lördag den 22 september invigs utställningen med Lars Eriksson, som i våras utsågs till Årets Upplands-Brokonstnär. Konstnären, som arbetar med geometriska former och färgkompositioner, vann publikens hjärta under Vårsalongen 2018 med verket Kubistisk vallmo. Vernissagen inleds klockan 13:00 i Konsthallen, Kulturhuset, och klockan 14:00 sker en visning ledd av Lars Eriksson själv.

Konstnären Lars Eriksson.

Lars Eriksson då han korades som Årets Upplands-Brokonstnär 2018 på Vårsalongen. Här med sin målning Kubistisk vallmo som röstades fram av besökarna.

För Lars Eriksson är konst "en lyckad kombination av form och färg".

– Bilden behöver absolut inte vara föreställande. Ofta söker jag skapa tredimensionella bilder med tekniska mönster, förklarar han.

Under de senaste tio åren har Lars Eriksson anordnat eller deltagit i ett sjuttiotal utställningar, varav ett drygt tiotal ute i Europa. Nu är han glad över möjligheten att få en egen separatutställning i Kulturhuset.

– Tänk att få hela konsthallen för sig själv! konstaterar konstnären, som hoppas att utställningen ska bli en lite annorlunda konstupplevelse.

Välkommen att upptäcka årets Upplands-Brokonstnär i Konsthallen! Klicka här för att läsa mer om utställningen.

Relaterade nyheter

  • 29 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
  • 20 FEB 2020
    Den 11 mars, klockan 13.00-18.00, kan du lämna in ditt konstverk för att delta i Vårsalongen 2020 Konst & Hantverk. Vårsalongen är en jurybedömd konstutställning där lokala konstnärer och hantverkare ställer ut sina konstverk.
Upp