20SEP2018

Årets Upplands-Brokonstnär ställer ut i Kulturhuset

På lördag den 22 september invigs utställningen med Lars Eriksson, som i våras utsågs till Årets Upplands-Brokonstnär. Konstnären, som arbetar med geometriska former och färgkompositioner, vann publikens hjärta under Vårsalongen 2018 med verket Kubistisk vallmo. Vernissagen inleds klockan 13:00 i Konsthallen, Kulturhuset, och klockan 14:00 sker en visning ledd av Lars Eriksson själv.

Konstnären Lars Eriksson.

Lars Eriksson då han korades som Årets Upplands-Brokonstnär 2018 på Vårsalongen. Här med sin målning Kubistisk vallmo som röstades fram av besökarna.

För Lars Eriksson är konst "en lyckad kombination av form och färg".

– Bilden behöver absolut inte vara föreställande. Ofta söker jag skapa tredimensionella bilder med tekniska mönster, förklarar han.

Under de senaste tio åren har Lars Eriksson anordnat eller deltagit i ett sjuttiotal utställningar, varav ett drygt tiotal ute i Europa. Nu är han glad över möjligheten att få en egen separatutställning i Kulturhuset.

– Tänk att få hela konsthallen för sig själv! konstaterar konstnären, som hoppas att utställningen ska bli en lite annorlunda konstupplevelse.

Välkommen att upptäcka årets Upplands-Brokonstnär i Konsthallen! Klicka här för att läsa mer om utställningen.

Relaterade nyheter

  • 3 OKT 2019
    Höstlovet närmar sig med stormsteg! Här kommer årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter under vecka 44: Konstskola, skräckteater, bio, halloweenfest, bågskytte, keramikkurs, stallhäng och mycket mer.
  • 30 SEP 2019
    Drömjobb och demokrati var temat när det bjöds på talkshow på Stora scenen i Kulturhuset i fredags. Kvällens värd Barakat B Ghebrehawariat alias Demokratiagenten samtalade med tre unga kreatörer – en poet, en dansare och en youtuber...
  • 10 SEP 2019
    Efter en regnig start på dagen lättade äntligen molntäcket och solen sken över både den nyinvigda aktivitetsparken och alla besökare som hade kommit för att fira 2019 års upplaga av Fest i byn i Bro centrum.