4SEP2018

Välkommen till Bro:n - kommunens nya verksamhet för unga

Nu öppnar Bro:n, kommunens nya verksamhet för åldrarna 16-20 år. Lördagen den 8 september kan du komma och hälsa på. Välkommen till öppet hus hela dagen och till invigning kl 13.30!

Personal monterar möbler i de nyrenoverade lokalerna inför invigningen.

Bro:n är namnet på Upplands-Bro kommuns nya verksamhet för äldre ungdomar.

- Det är väldigt roligt att vara med och starta Bro:n! Jag vet att ungdomarna längtar efter att vi ska öppna. De är nyfikna och ser fram emot att få en mötesplats som är trygg och anpassad till deras åldersgrupp och behov, säger Oshy Liebech Schwartz, som är chef för fritidsgårdarna i Bro.

Verksamheten riktar sig till åldrarna 16-20 år, och har en främjande roll att stödja unga till delaktighet och engagemang i deras väg in i vuxenlivet. Den ska bedrivas utifrån ungdomarnas intresse och engagemang.

Ungdomarna ska till exempel kunna få stöd med att förverkliga sina idéer, driva projekt, starta föreningar, bredda sina fritidsintressen eller söka jobb. Bro:n ska vara just en bro, ett stöd mellan ungdomstiden och vuxenlivet.

Lokalerna är nyrenoverade och ligger i den östra sidan av Broskolan i Bro centrum, samma ingång som Fryshuset. Här finns ytor för att driva projekt eller att studera i lugn och ro. Här kan du också spela biljard och bordtennis och snart också spela tv-spel och titta på film, din egna eller någon annans.

Verksamheten har tillgång till replokaler, dansstudio, musikstudio, idrottshall med mera.

Bro:n kommer att ha ett nära samarbete med bland andra Fryshuset, ungdomsproducenterna, gymnasiet, arbetsmarknadsenheten och andra interna aktörer i kommunen, näringslivet, civilsamhället och arbetsförmedlingen för att kunna stödja ungdomarna på bästa sätt. I verksamheten möter du som ungdom fritidsledare med erfarenhet och kompetens att coacha.

Lördagen den 8 september klockan 13.30 invigs verksamheten av Andrée Wright (MP), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Det blir bandklippning och festligt mingel.

Öppet hus pågår hela efterdagen kl 13.30-18 och alla är välkomna, stora som små. Kom och träffa dem som jobbar i verksamheten, ställ frågor och titta runt i lokalen.

- Äntligen är det dags att fylla lokalerna med ungdomar och verksamhet. Bro:n kommer att vara en viktig mötesplats för målgruppen och en viktig del i trygghetsarbetet och för framtidstron, säger Hannah Rydstedt, Kultur- och fritidschef.

Hösten 2015 fick kultur- och fritidskontoret i uppdrag att utreda frågan om ett nytt Ungdomens hus i Upplands-Bro. Ett förslag togs fram i dialog med kommunens ungdomar. Därefter var det svårt att hitta en lämplig lokal men nu är frågan alltså till viss del löst.

- Det här är inte en permanent lösning för ett Ungdomens hus men en bra början för att aktivt kunna arbeta med målgruppen 16-20 år, säger Hannah Rydstedt.

- Det är bra att vi nu har fått en lösning med lokaler för ungdomsverksamheten. Jag ser fram emot att komma dit. Det här blir ett effektivt sätt att använda lokaler som ligger i ett område där ungdomarna redan vistas. Jag hoppas att detta kommer att ge möjlighet för många ungdomar att delta i verksamhet, säger Andrée Wright (MP), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Relaterade nyheter

Upp