23AUG2018

Irène och Johan Seth får det första Sandénstipendiet

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.

Johan och Irène Seth belönas för sitt kulturhistoriska arbete. Foto: Privat

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 år Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.

Nu är det klart vilka som blir den första Sandénstipendiaten någonsin. Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium tilldelas Irène och Johan Seth, som också får 5000 kronor.

Ur stipendiekommitténs motivering:

"För många års insiktsfullt och målmedvetet arbete med bevarande av det historiskt betydelsefulla Almare Stäket och för deras öppna attityd till kulturhistorisk verksamhet."

Irène och Johan Seth är stolta över att vara de första som tar emot stipendiet.

- Vi känner oss mycket hedrade och också inspirerade att fortsätta vårt arbete med att bevara och tillgängliggöra Almare Stäket, säger de.

Sandénstipendiet är nytt för 2018 och instiftades till Gudrun och Börje Sandéns ära. Makarna Sandén har genom föreningen Upplands-Bro kulturhistoriska forskningsinstitut verkat i kommunen i 50 år. Stipendiet ska gå till någon som har bidragit till kulturhistorisk verksamhet lokalt.

Stipendiet kommer att delas ut i samband med Fest i byn på Stora scenen i Bro centrum lördagen den 8 september klockan 11.25.

Om du vill träffa stipendiaterna Iréne och Johan Seth och Börje Sandén så finns de på biblioteket i Bro kockan 12.00.

Välkommen!

Relaterade nyheter

  • 29 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.