23AUG2018

Irène och Johan Seth får det första Sandénstipendiet

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.

Johan och Irène Seth belönas för sitt kulturhistoriska arbete. Foto: Privat

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 år Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.

Nu är det klart vilka som blir den första Sandénstipendiaten någonsin. Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium tilldelas Irène och Johan Seth, som också får 5000 kronor.

Ur stipendiekommitténs motivering:

"För många års insiktsfullt och målmedvetet arbete med bevarande av det historiskt betydelsefulla Almare Stäket och för deras öppna attityd till kulturhistorisk verksamhet."

Irène och Johan Seth är stolta över att vara de första som tar emot stipendiet.

- Vi känner oss mycket hedrade och också inspirerade att fortsätta vårt arbete med att bevara och tillgängliggöra Almare Stäket, säger de.

Sandénstipendiet är nytt för 2018 och instiftades till Gudrun och Börje Sandéns ära. Makarna Sandén har genom föreningen Upplands-Bro kulturhistoriska forskningsinstitut verkat i kommunen i 50 år. Stipendiet ska gå till någon som har bidragit till kulturhistorisk verksamhet lokalt.

Stipendiet kommer att delas ut i samband med Fest i byn på Stora scenen i Bro centrum lördagen den 8 september klockan 11.25.

Om du vill träffa stipendiaterna Iréne och Johan Seth och Börje Sandén så finns de på biblioteket i Bro kockan 12.00.

Välkommen!

Relaterade nyheter

  • 24 JAN 2020
    Bro:n – ungdomsverksamheten  för unga mellan 16 och 20 år i Bro – arrangerar en jobbmässa den 27 februari och bjuder in företag att träffa och rekrytera ungdomar till extra- eller sommarjobb.
  • 27 DEC 2019
    Bland Upplands-Bro kommuns kultur- och miljöstipendiater 2019 finns bland annat ett metalband och Systerskap i Bro, en ideell förening som vill skapa gemenskap genom snällhet. Stipendierna delades ut den 18 december vid kommunfullmäktiges...
  • 20 DEC 2019
    Glitter, glamour, fullfjädrade artister, levande musik och mycket sångglädje. Så kan man sammanfatta fredagseftermiddagen när Funkisfestivalen intog Stora scenen i Kulturhuset.