23AUG2018

Irène och Johan Seth får det första Sandénstipendiet

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.

Johan och Irène Seth belönas för sitt kulturhistoriska arbete. Foto: Privat

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 år Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.

Nu är det klart vilka som blir den första Sandénstipendiaten någonsin. Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium tilldelas Irène och Johan Seth, som också får 5000 kronor.

Ur stipendiekommitténs motivering:

"För många års insiktsfullt och målmedvetet arbete med bevarande av det historiskt betydelsefulla Almare Stäket och för deras öppna attityd till kulturhistorisk verksamhet."

Irène och Johan Seth är stolta över att vara de första som tar emot stipendiet.

- Vi känner oss mycket hedrade och också inspirerade att fortsätta vårt arbete med att bevara och tillgängliggöra Almare Stäket, säger de.

Sandénstipendiet är nytt för 2018 och instiftades till Gudrun och Börje Sandéns ära. Makarna Sandén har genom föreningen Upplands-Bro kulturhistoriska forskningsinstitut verkat i kommunen i 50 år. Stipendiet ska gå till någon som har bidragit till kulturhistorisk verksamhet lokalt.

Stipendiet kommer att delas ut i samband med Fest i byn på Stora scenen i Bro centrum lördagen den 8 september klockan 11.25.

Om du vill träffa stipendiaterna Iréne och Johan Seth och Börje Sandén så finns de på biblioteket i Bro kockan 12.00.

Välkommen!

Relaterade nyheter

  • 22 AUG 2019
    Aktivitetsparken i Bro är nu klar för att öppnas. Invigning av parken sker i samband med Fest i Byn den 7 september, men redan nu finns möjlighet att använda nästan hela parken. Från och med fredagen den 23 augusti är alla välkomna...
  • 16 JUL 2019
    Forntid möter nutid när gruppen Ingrid Olterman Dans tar med publiken på en unik upplevelse på historisk mark i föreställningen Dans på Rösaring. På Arkeologins dag, söndagen den 25 augusti, ges två föreställningar – där även publiken...
  • 17 JUN 2019
    Söndagens hopptävlingar på kommunens ridanläggning i Bro inleddes med avtäckning av den offentliga konst som placerats vid entrén till anläggningen. På den lilla stallbacken välkomnas nu besökarna av fyra små betonghästar, som man...