18JUL2018

Sommarläsning: Läs alla delar i Stories

Vad händer med Bro-andan? Varför känner sig många unga utpekade? Och hur ser framtiden ut för Bro? Det är några av frågorna som tas upp i Stories – en serie berättelser från Upplands-Bro – som du kan läsa direkt på webben.

Bild från Stories del 1: "Vad händer med Bro-andan?" (Foto: Åsa Sjöström)

Stories är en serie i fem delar, där varje del berör ett särskilt ämne eller fråga. Stories görs av fotografen Åsa Sjöström, uppvuxen i Bro, och journalisten och författaren Behrang Behdjou, på uppdrag av Upplands-Bro kommun.

Läs Upplands-Bro Stories

I september blir bilderna från Stories en fotoutställning i Brohuset.

Stories del 1: Vad händer med Bro-andan?

Upplands-Bro är en snabbt växande kommun, nära vatten och vackra skogar och promenadstigar. Men hur mår kommunens invånare? Och finns Bro-andan kvar – den som gjorde att människor kände sig hemma och tog hand om varandra?

Del 1: Vad händer med Bro-andan?

Stories del 2: Vi får skulden för allt"

När vuxna tycker att ett område har blivit stökigt är det ofta mot ungdomarna de vänder blicken - i en period när många redan känner sig annorlunda eller utanför. Och i Bro är det många som känner sig utpekade.

Del 2: "Vi får skulden för allt"

Stories del 3: Vilka rör sig på gator och torg?

De syns på gator och torg, på fritidsgårdar och i butiker: Polisen och kommunanställda, Fryshusetpersonal och fritidsledare – och vuxna som nattvandrar och umgås med ungdomar på sin fritid.

Tillsammans utgör de det fundament som ett samhälle vilar på. Vilka är de? Och vad vill de?

Del 3: Vilka rör sig på gator och torg?

Stories del 4: Vägen in

Alla behöver en utsträckt hand någon gång, kanske speciellt om man är ny på en plats. I Upplands-Bro finns många verksamheter som ska underlätta för människor att finna sig tillrätta i ett samhälle som inte alltid är så lätt att förstå sig på.

Del 4: Vägen in

Stories del 5: "Bortom horisonten i Bro"

För familjen Sylvander i Råby har livet i Bro mestadels varit ljust. Kicki och Isaac har uppfostrat två döttrar i en varm och kärleksfull miljö samtidigt som området har gått igenom olika faser. Så vad nu? Hur ser livet i Bro ut för framtidens barn?

Del 5: Bortom horisonten i Bro

Om Stories

Stories är en serie berättelser från Upplands-Bro kommun där du som läsare möter människor som jobbar, lever och engagerar sig i kommunen. Med Stories vill vi uppmuntra till samtal och lyfta fram olika röster och tankar om frågor som rör kommunen. Varje story har ett eget ämne eller frågeställning.

Relaterade nyheter