25JUN2018

Lyckat sommarmingel med kommunens företagare

Onsdagen den 20 juni arrangerade kommunens näringslivsenhet ett avslutande sommarmingel med kommunens företagare. Under det välbesökta minglet diskuterades bland annat företagsklimatet och resultaten från de senaste näringslivsundersökningarna.

Kommunens projektsamordnare, Sven-Olof Näslund samtalar med Ronny Nyholm, certifierad kontrollansvarig och nybliven företagare i kommunen.

Innan maten serverades välkomnade kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S) alla gäster.

Därefter tog Bro Hofs vd, Patrik Wester över och berättade om golfbanans verksamhet. 

Inte bara en golfbana

Bro Hof är inte bara en av världens 100 bästa golfbanor. Bro Hof är också en arbetsplats. Här jobbar ungefär 50 personer. Och det är många ungdomar som får sina första arbeten här.

– Jag tycker det är fantastiskt att jobba med ungdomarna, säger Patrik Wester, vd på Bro Hof.

Dessutom har vi 13 nyanlända. Förra året var vi åtta nyanlända. Sex av dom åtta har gått vidare i nya jobb. De andra två har kommit tillbaka och utbildar nu andra.

– Det är inga problem med språket. Det är bara att sätta upp bilder på väggen om det blir problem, förklarar Patrik.

Varje år arrangeras 120 evenemang på golfklubben.

– Bro Hof är ingen stängd plats. Bro Hof är en mötesplats, avslutar Patrik Wester.

Blickar framåt

– Våren har varit intensiv på många sätt. Ett positivt resultat på mätningarna tyder på att vi arbetar i rätt riktning. Nu kommer utmaningen att behålla detta fina företagsklimat och vi ser fram emot hösten då vi har många nya projekt med nya inriktningar. Dessa har vi tagit fram efter att lyssnat in företagarnas önskemål och behov, säger Nina Rönnberg, tf. näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Sammanlagt deltog 80 personer i sommarminglet. Tjänstemän och chefer från kommunen deltog också under kvällen.

Bilder

Kommunens tf. näringslivschef, Nina Rönnberg, ser fram emot höstens näringslivsaktiviteter.

Kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S), välkomnade deltagarna.

Relaterade nyheter

  • 1 APR 2020
    Det är mycket på gång i Liliés Café i Ladan på Öråkers gård utanför Kungsängen. Det stod klart när Lilié Biskopsdotter tog emot representanter från Upplands-Bro kommun den 1 april.
  • 24 MAR 2020
    Idag, tisdag, träffades representanter för kommunledningen och företagare inom besöks- och restaurangnäringen i Upplands-Bro. Genom dialog och gemensamma krafttag vill man hitta lösningar på den tuffa situation som företagen befinner...
  • 24 MAR 2020
    Idag, tisdag, träffades representanter för kommunledningen och företagare inom besöks- och restaurangnäringen i Upplands-Bro. Genom dialog och gemensamma krafttag vill man hitta lösningar på den tuffa situation som företagen befinner...