25JUN2018

Lyckat sommarmingel med kommunens företagare

Onsdagen den 20 juni arrangerade kommunens näringslivsenhet ett avslutande sommarmingel med kommunens företagare. Under det välbesökta minglet diskuterades bland annat företagsklimatet och resultaten från de senaste näringslivsundersökningarna.

Kommunens projektsamordnare, Sven-Olof Näslund samtalar med Ronny Nyholm, certifierad kontrollansvarig och nybliven företagare i kommunen.

Innan maten serverades välkomnade kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S) alla gäster.

Därefter tog Bro Hofs vd, Patrik Wester över och berättade om golfbanans verksamhet. 

Inte bara en golfbana

Bro Hof är inte bara en av världens 100 bästa golfbanor. Bro Hof är också en arbetsplats. Här jobbar ungefär 50 personer. Och det är många ungdomar som får sina första arbeten här.

– Jag tycker det är fantastiskt att jobba med ungdomarna, säger Patrik Wester, vd på Bro Hof.

Dessutom har vi 13 nyanlända. Förra året var vi åtta nyanlända. Sex av dom åtta har gått vidare i nya jobb. De andra två har kommit tillbaka och utbildar nu andra.

– Det är inga problem med språket. Det är bara att sätta upp bilder på väggen om det blir problem, förklarar Patrik.

Varje år arrangeras 120 evenemang på golfklubben.

– Bro Hof är ingen stängd plats. Bro Hof är en mötesplats, avslutar Patrik Wester.

Blickar framåt

– Våren har varit intensiv på många sätt. Ett positivt resultat på mätningarna tyder på att vi arbetar i rätt riktning. Nu kommer utmaningen att behålla detta fina företagsklimat och vi ser fram emot hösten då vi har många nya projekt med nya inriktningar. Dessa har vi tagit fram efter att lyssnat in företagarnas önskemål och behov, säger Nina Rönnberg, tf. näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Sammanlagt deltog 80 personer i sommarminglet. Tjänstemän och chefer från kommunen deltog också under kvällen.

Bilder

Kommunens tf. näringslivschef, Nina Rönnberg, ser fram emot höstens näringslivsaktiviteter.

Kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S), välkomnade deltagarna.

Relaterade nyheter

  • 10 SEP 2019
    Över hundra företagare, tjänstemän, representanter från polisen och politiker samlades onsdagen den 4 september för att diskutera hur kommunens företagare kan samverka för att jobba mot ökad social hållbarhet i kommunen. Fokus under...
  • 3 SEP 2019
    Inspiration och nytänkande var ledorden när ett tjugotal företagare samlades för att diskutera och utveckla det nystartade samarbetet mellan skola och näringsliv i Upplands-Bro kommun fredagen den 30 augusti.
  • 23 AUG 2019
    Tillväxtundersökning stod i fokus under kommunens näringslivslunch som arrangerades på Lejondals Slott, onsdagen den 21 augusti. Omkring 70 företagare deltog i höstens första näringslivsträff.