21JUN2018

Stämningsfullt midsommar-firande på daglig verksamhet

Dagen före midsommarafton var det dags för daglig verksamhets traditionsenliga midsommarfirande på Vävnadsvägen. Närmare 100 personer deltog i firandet som erbjöd både musik, sång och jordgubbar.

Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Tina Teljstedt (KD), ordförande i Socialnämnden, tackade deltagarna inom daglig verksamhet för deras engagemang.

Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Tina Teljstedt (KD), ordförande i Socialnämnden, tackade deltagarna inom daglig verksamhet för deras engagemang. Foto: Anna Malm Kelfve

Det gråa vädret till trots var stämningen hög inne på daglig verksamhet på Vävnadsvägen. Lasses trio underhöll med sång och musik. Inomhus bjöds på smörgåstårta, glass och jordgubbar. På plats fanns deltagare och medarbetare inom daglig verksamhet och inbjudna gäster.

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) tackade för inbjudan och hyllade det engagemang deltagarna inom daglig verksamhet visar, vare sig det gäller att skapa konstverk eller delta i kulturella aktiviteter. Det spåret tog sedan Tina Teljstedt (KD), ordförande i Socialnämnden, fasta på när hon uppmärksammade deltagarna i FunkisFestivalen, Sveriges största meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Många tidigare deltagare i den lokala tävlingen fanns på plats under midsommarfirandet och applåderna blev många.

- Det är jätteroligt att fira midsommar här, det har varit ett fint firande, säger Robban, som till vardags har sin sysselsättning inom daglig verksamhet och tycker om att brodera.

Midsommarfirande med jordgubbar och glass

Midsommarfirande med jordgubbar och glass

I Upplands-Bro kommun finns flera olika dagliga verksamheter. Daglig verksamhet är till för personer i yrkesverksam ålder som har olika funktionsnedsättningar, exempelvis förvärvad hjärnskada, autism eller utvecklingsstörning. Daglig verksamhet innehåller aktiviteter med habiliterande inriktning och syftar till att bidra till personlig utveckling och att arbeta för delaktighet i samhället.

Relaterade nyheter

Upp