18JUN2018

Avspark för Sportcamp 2018

I sommar är Upplands-Bro Sportcamp tillbaka med massor av sport och utomhusaktiviteter för barn och unga. Måndagen den 18 juni invigdes de innehållsrika veckorna med bandklippning, fotboll och besök av Brandkåren Attunda.

Camillla Janson (S) klipper bandet på invigningen av Sportcamp. Foto: Kristina Andersson

Camillla Janson (S) klipper bandet på invigningen av Sportcamp. Foto: Kristina Andersson

Sportcamp 2018 är ett samarbete mellan Upplands-Bro kommun och Fryshuset. Under nio sommarveckor arrangeras aktiviteter för barn och unga i åldrarna 8–19 år under samtliga vardagar.

Simning, fotboll, basket, badminton, tennis, femkamp, vattensporter, föreläsningar, kanotpaddling, handboll, innebandy, brännboll, spökboll, friidrott, volleyboll, biljard, musikquiz, dart och naturspaning är några exempel på vad som kommer att hända under Sportcamp.

Alex Heiskanen ska jobba med Sportcamp i Bro. Foto: Kristina Andersson

Alex Heiskanen ska jobba med Sportcamp i Bro. Foto: Kristina Andersson

Foto: Kristina Andersson

– Sommarlov är något de flesta ser fram emot och det är viktigt att kunna erbjuda aktiviteter på hemmaplan. Det gör vi genom Sportcamp, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S), som klippte det traditionella invigningsbandet.

Invigningen skedde en blåsig junidag när vågorna rullade in mot badplatsen. Det blev spontanfotboll och fika och ett trettiotal av kommunens sommarjobbare fick bekanta sig med varandra under sin allra första arbetsdag.

 

Laura Bulat och Delin Suleytani pratar med Camilla Janson (S).

Laura Bulat och Delin Suleytani pratar med Camilla Janson (S). Foto: Kristina Andersson

Blåsten satte käppar i hjulen för frisbeegolfen som var en av dagens planerade aktiviteter. Det hindrade inte några tappra besökare att försöka kasta frisbee, till exempel tioåriga kompisarna Laula Bulat och Delin Syleytani.

– Vi ska gå på Sportcamp i Kungsängen och vi vill gärna spela brännboll, berättade de.

Sommarens kiosk rullar in på området. Foto: Kristina Andersson

Sommarens kiosk rullar in på området. Foto: Kristina Andersson

Efter en stund rullade en stor foodtruck in på området. Det är badplatsens blivande kiosk. Under dagen skulle den fyllas med dryck, godis, glass och enklare mat. Kiosken kommer att hållas öppen klockan 10-19 alla dagar 18 juni-17 augusti. Bara swish gäller som betalning.

Feriearbetande ungdomar i turkosa västar hjälpte till under invigningen. Ungefär sexton av dem ska jobba med Sportcamp och ett tiotal kommer att jobba vid med kiosken, minigolfen och frisbeegolfen.

Brandbilen lockade de yngre. Foto: Kristina Andersson

Brandbilen lockade de yngre. Foto: Kristina Andersson

Brandkåren Attunda var på plats med en brandbil och en tankbil. De kommer att delta varannan vecka vid Fryshusets grillkvällar under årets Sportcamp.

– Förra året var vi inte med i matchen men nu kommer vi att vara med återkommande. Vi vill träffa ungdomar och bygga relationer, säger Tomas Wrådhe, chef för Brandkåren Attunda.

De yngre barnen fick en visning av brandbilen och provade på att sitta vid ratten. De mest entusiastiska klättrade upp i den stora bilen tre gånger.

Linda Hultberg, samordnare på Fryshuset, ser fram emot Sportcamp-veckorna.

– SportCamp är ett bra verktyg för unga att skapa en meningsfull fritid för andra unga i sin kommun. Det ger dem också en roll där de får chansen att växa i sitt ledarskap och göra positiva saker för sin närmiljö, säger hon.

Fryshuset håller i verksamheten för åldrarna 16-19 år. Deras aktiviteter pågår alla vardagar klockan 16-19 och utgår från Bro IP. På programmet står fotboll, spel, lekar, grillkväll med brandkåren och polisen och utflykter i och utanför Bro. Fryshuset kommer också att bjuda in föreningar i Upplands-Bro för olika prova-på-aktiviteter.

– Vi har planerat aktiviteter för hela sommaren. På onsdagar gör vi aktiviteter tillsammans med fritidsgårdarna, säger Linda Hulberg.

Aktiviteterna pågår 18 juni-17 augusti. Ingen föranmälan krävs. Det är bara att dyka upp när dagens aktivitet börjar.

– Det är jättepositivt att vi gör det här tillsammans med Fryshuset och andra att vi har aktiviteter både i Kungsängen och i Bro. Jag hoppas att många kommer att delta, säger Camilla Janson (S).

Sportcamps Facebook-sida

Program för åldrarna 16-19 år

Camilla Janson (S) ser fram emot Sportcamp 2018. Foto: Kristina Andersson

Camilla Janson (S) ser fram emot Sportcamp 2018. Foto: Kristina Andersson

Relaterade nyheter