14JUN2018

Inspirerande invigning av årets sommarutställning

Nu är Fokus Foto - årets sommarutställning i Konsthallen - invigd. Kvällen bjöd på mingel, fotoprat och bandklippning av Andrée Wright (MP).

Fredrik Windahl, Andrée Wright och Anna Sjunnesson. Foto: Kristina Andersson

Onsdagen den 13 juni invigdes årets sommarutställning i Konsthallen/Kulturhuset i Kungsängen. Andrée Wright (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, var på plats och klippte det traditionella bandet.

- Jag är stolt över alla duktiga föreningar som är aktiva i kommunen. Årets sommarutställning håller hög nivå, man blir imponerad av hur mycket engagemang som ligger bakom, och det är roligt att se hur fotografernas olika intressen och personlighet avspeglar sig i deras val av motiv, säger Andrée Wright (MP).

12 av klubbens 29 medlemmar deltar med tre bilder var på utställningen. Fotona speglar upphovspersonernas olika inriktning: Klubbordföranden Fredrik Windahls flygintresse, Roland Ulfelds rovfåglar och björnar, Dagmar Zitkovas naturbilder, Madelene Lundbäcks tre bilder på islossning i Kalix och så vidare.

På utställningen visas dessutom flera videor, bland annat av vilda björnar.

Klubbordföranden Fredrik Windahl har också tagit fotot av den gröna trädpyton som har använts i marknadsföringen av utställningen. Ormen bor på närmare håll än man kan tro - på Skansens akvarium.

- Det är jätteroligt att vi fick göra den här utställningen i Konsthallen, säger han.

Klubbens verksamhet följer skolterminerna på ett ungefär. Med ett par månaders mellanrum arrangeras bildkritikträffar och ibland gör medlemmarna utflykter tillsammans.

- Vi ordnar även kurser där någon som är lite duktigare kunskapsmässigt undervisar. Vi har haft kurser i ljussättning, actionfoto, porträtt och även rena nybörjarkurser, berättar Fredrik Windahl.

I höst väntar en riktig långresa när medlemmar från Upplands-Bro fotoklubb tar tåget till Abisko tillsammans med medlemmar från STF Södra Uppland.

Fokus Foto pågår 13 juni-19 augusti och arrangeras i samarbete med Upplands-Bro Fotoklubb.

Medlemmar i fotoklubben. Foto: Kristina Andersson

Dagmar Zitkova. Foto: Kristina Andersson

Kjell Liljeblad och Johan Selhammer framför Kjells foton från Vadarvägen. Foto: Kristina Andersson

Jan G Westin framför sitt foto från Kvistaberg. Foto: Kristina Andersson

Klubbordföranden Fredrik Windahl hade med sig släktingar i tre generationer. Foto: Kristina Andersson

Roland Ulfeld visar både foton och videor på utställningen. Foto: Kristina Andersson

Relaterade nyheter

  • 29 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
  • 20 FEB 2020
    Den 11 mars, klockan 13.00-18.00, kan du lämna in ditt konstverk för att delta i Vårsalongen 2020 Konst & Hantverk. Vårsalongen är en jurybedömd konstutställning där lokala konstnärer och hantverkare ställer ut sina konstverk.
Upp