14JUN2018

Inspirerande invigning av årets sommarutställning

Nu är Fokus Foto - årets sommarutställning i Konsthallen - invigd. Kvällen bjöd på mingel, fotoprat och bandklippning av Andrée Wright (MP).

Fredrik Windahl, Andrée Wright och Anna Sjunnesson. Foto: Kristina Andersson

Onsdagen den 13 juni invigdes årets sommarutställning i Konsthallen/Kulturhuset i Kungsängen. Andrée Wright (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, var på plats och klippte det traditionella bandet.

- Jag är stolt över alla duktiga föreningar som är aktiva i kommunen. Årets sommarutställning håller hög nivå, man blir imponerad av hur mycket engagemang som ligger bakom, och det är roligt att se hur fotografernas olika intressen och personlighet avspeglar sig i deras val av motiv, säger Andrée Wright (MP).

12 av klubbens 29 medlemmar deltar med tre bilder var på utställningen. Fotona speglar upphovspersonernas olika inriktning: Klubbordföranden Fredrik Windahls flygintresse, Roland Ulfelds rovfåglar och björnar, Dagmar Zitkovas naturbilder, Madelene Lundbäcks tre bilder på islossning i Kalix och så vidare.

På utställningen visas dessutom flera videor, bland annat av vilda björnar.

Klubbordföranden Fredrik Windahl har också tagit fotot av den gröna trädpyton som har använts i marknadsföringen av utställningen. Ormen bor på närmare håll än man kan tro - på Skansens akvarium.

- Det är jätteroligt att vi fick göra den här utställningen i Konsthallen, säger han.

Klubbens verksamhet följer skolterminerna på ett ungefär. Med ett par månaders mellanrum arrangeras bildkritikträffar och ibland gör medlemmarna utflykter tillsammans.

- Vi ordnar även kurser där någon som är lite duktigare kunskapsmässigt undervisar. Vi har haft kurser i ljussättning, actionfoto, porträtt och även rena nybörjarkurser, berättar Fredrik Windahl.

I höst väntar en riktig långresa när medlemmar från Upplands-Bro fotoklubb tar tåget till Abisko tillsammans med medlemmar från STF Södra Uppland.

Fokus Foto pågår 13 juni-19 augusti och arrangeras i samarbete med Upplands-Bro Fotoklubb.

Medlemmar i fotoklubben. Foto: Kristina Andersson

Dagmar Zitkova. Foto: Kristina Andersson

Kjell Liljeblad och Johan Selhammer framför Kjells foton från Vadarvägen. Foto: Kristina Andersson

Jan G Westin framför sitt foto från Kvistaberg. Foto: Kristina Andersson

Klubbordföranden Fredrik Windahl hade med sig släktingar i tre generationer. Foto: Kristina Andersson

Roland Ulfeld visar både foton och videor på utställningen. Foto: Kristina Andersson

Relaterade nyheter

  • 3 OKT 2019
    Höstlovet närmar sig med stormsteg! Här kommer årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter under vecka 44: Konstskola, skräckteater, bio, halloweenfest, bågskytte, keramikkurs, stallhäng och mycket mer.
  • 30 SEP 2019
    Drömjobb och demokrati var temat när det bjöds på talkshow på Stora scenen i Kulturhuset i fredags. Kvällens värd Barakat B Ghebrehawariat alias Demokratiagenten samtalade med tre unga kreatörer – en poet, en dansare och en youtuber...
  • 10 SEP 2019
    Efter en regnig start på dagen lättade äntligen molntäcket och solen sken över både den nyinvigda aktivitetsparken och alla besökare som hade kommit för att fira 2019 års upplaga av Fest i byn i Bro centrum.