14JUN2018

Inspirerande invigning av årets sommarutställning

Nu är Fokus Foto - årets sommarutställning i Konsthallen - invigd. Kvällen bjöd på mingel, fotoprat och bandklippning av Andrée Wright (MP).

Fredrik Windahl, Andrée Wright och Anna Sjunnesson. Foto: Kristina Andersson

Onsdagen den 13 juni invigdes årets sommarutställning i Konsthallen/Kulturhuset i Kungsängen. Andrée Wright (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, var på plats och klippte det traditionella bandet.

- Jag är stolt över alla duktiga föreningar som är aktiva i kommunen. Årets sommarutställning håller hög nivå, man blir imponerad av hur mycket engagemang som ligger bakom, och det är roligt att se hur fotografernas olika intressen och personlighet avspeglar sig i deras val av motiv, säger Andrée Wright (MP).

12 av klubbens 29 medlemmar deltar med tre bilder var på utställningen. Fotona speglar upphovspersonernas olika inriktning: Klubbordföranden Fredrik Windahls flygintresse, Roland Ulfelds rovfåglar och björnar, Dagmar Zitkovas naturbilder, Madelene Lundbäcks tre bilder på islossning i Kalix och så vidare.

På utställningen visas dessutom flera videor, bland annat av vilda björnar.

Klubbordföranden Fredrik Windahl har också tagit fotot av den gröna trädpyton som har använts i marknadsföringen av utställningen. Ormen bor på närmare håll än man kan tro - på Skansens akvarium.

- Det är jätteroligt att vi fick göra den här utställningen i Konsthallen, säger han.

Klubbens verksamhet följer skolterminerna på ett ungefär. Med ett par månaders mellanrum arrangeras bildkritikträffar och ibland gör medlemmarna utflykter tillsammans.

- Vi ordnar även kurser där någon som är lite duktigare kunskapsmässigt undervisar. Vi har haft kurser i ljussättning, actionfoto, porträtt och även rena nybörjarkurser, berättar Fredrik Windahl.

I höst väntar en riktig långresa när medlemmar från Upplands-Bro fotoklubb tar tåget till Abisko tillsammans med medlemmar från STF Södra Uppland.

Fokus Foto pågår 13 juni-19 augusti och arrangeras i samarbete med Upplands-Bro Fotoklubb.

Medlemmar i fotoklubben. Foto: Kristina Andersson

Dagmar Zitkova. Foto: Kristina Andersson

Kjell Liljeblad och Johan Selhammer framför Kjells foton från Vadarvägen. Foto: Kristina Andersson

Jan G Westin framför sitt foto från Kvistaberg. Foto: Kristina Andersson

Klubbordföranden Fredrik Windahl hade med sig släktingar i tre generationer. Foto: Kristina Andersson

Roland Ulfeld visar både foton och videor på utställningen. Foto: Kristina Andersson

Relaterade nyheter

  • 27 DEC 2019
    Bland Upplands-Bro kommuns kultur- och miljöstipendiater 2019 finns bland annat ett metalband och Systerskap i Bro, en ideell förening som vill skapa gemenskap genom snällhet. Stipendierna delades ut den 18 december vid kommunfullmäktiges...
  • 20 DEC 2019
    Glitter, glamour, fullfjädrade artister, levande musik och mycket sångglädje. Så kan man sammanfatta fredagseftermiddagen när Funkisfestivalen intog Stora scenen i Kulturhuset.
  • 13 DEC 2019
    Kulturskolan inför ett nytt verksamhetssystem inför våren 2020. Vårdnadshavare behöver registrera sig i det nya systemet senast den 7 januari för att säkra sitt barns plats på vårens kurser.